Doi tineri cu peste o mie de oi din Ianculești au fost lăsați fără pășune de către Primăria Carei. VIDEO

• publicat la: 4 mai 2023
Doi tineri cu peste o mie de oi din Ianculești au fost lăsați fără pășune de către Primăria Carei. VIDEO

Adrian Roșu din Ianculești are 600 de capete de oi care îi asigură sursa de venit pentru familia sa. Nu a plecat în Spania, nici la cules de sparanghel în Germania ci a ales să rămână la casa lui, în satul lui și aici să își crească copiii. An de an depune  la Primăria Carei o solicitare pentru folosirea pășunii satului. Satul Ianculeși aparține de UAT Municipiul Carei. Niciodată nu primește vreun răspuns  la solicitările sale. Așa a procedat și în acest an, neștiind că Primăria Carei a făcut un anunț pentru darea în concesiune a pășunii satului Ianculești. De fapt anunțul Primăriei Carei nu specifica deloc că e vorba de suprafața de pășunea din Ianculești. Mai mult, anunțul nu a fost făcut public în satul Ianculești.

Nici delegatul sătesc nu a scos vreun cuvânt, nu a făcut nicio înștiințare a sătenilor în condițiile  în care fiecare locuitor din sat știe cine are animale care trebuiesc duse la pășunat.


.

În aceste condiții, singura persoană care a fost informată a fost un tânăr absolvent de agronomie de la institutul din Oradea care face parte din familia înrudită cu politicianului  social-democrat al satului.

Acestuia  i s-a concesionat suprafața de 34 de hectare de pșune pentru creșterea a 8 vaci de lapte. tipic pentru Primăria cu conducere exclusiv UDMR Carei. Dezbină și condu  este dictonul la fel de actual și azi.

Așa că întrega suprafață de pășunat a fost concesionată pe 10 ani unui crescător de 8 vaci de lapte iar cele două familii care au 1100 de oi au fost lăsate fără drept de pășunat. Mai sunt și localnici care au câte  o vacă de lapte în sat. Ce se va întâmpla cu ei? Nu degeaba a fost ,,ales,, un delegat sătesc  care nu reprezibntă interesele întregii comunități ci doar pe cele ale grupului său sub atenta oblăduire a primarului udemerist. Unii vorbesc că deja au fost angajați la Primăria Carei membrii din familia delegatului sătesc.

Primăria Carei a reușit o nouă performanță în ce privește distrugerea unei activități cu specific românesc din satul aparținător Ianculești. Nu s-a mulțumit doar cu lăsarea intenționată a ruinării Căminului Cultural, cu demolarea școlii din sat, acum a lăsat fără suprafață de pășunat doi oieri care au împreună 1100 de oi.

Metoda perversă de concesionare a pășunii din Ianculești persoanei înrudite cu familia politicianului trădător din PSD a fost cea brevetată de-a lungul timpului de conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei. La fel s-a procedat și în cazul distrugerii parcului din sat pentru a se construi vila visată de fostul asociat al primarului UDMR din Carei.

Vreți să alungați tinerii oieri din Ianculești tovarășe primar evazionist Kovacs?

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu