Mașină radiată din circulație, oprită la intrarea în țară pe la PTF Petea

• publicat la: 10 mai 2023
Mașină radiată din circulație, oprită la intrarea în țară pe la PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în ţară o mașină care a fost radiată din circulație de către autoritățile italiene. Mai mult, certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră era unul fals. Mașina a fost indisponibilizată la sediul instituției, iar șoferul este cercetat penal.

În data de 09 mai a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Maramureș. Acesta conducea un autovehicul marca Renault Trafic, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Franței.

Cu ocazia formalităților pentru intrarea în România, la verificările efectuate de către colegii noștri s-a constatat că mașina figurează ca fiind căutată de autoritățile din Italia, după ce, în țara respectivă, a fost radiată din circulație din 07 noiembrie 2022, alerta având mențiunea bun căutat pentru confiscare. Mai mult, certificatul de înmatriculare al mașinii, pe care șoferul l-a prezentat la controlul de frontieră, era unul fals. Autovehiculul, în valoare de aproximativ 75.950 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz, conducătorul auto este cercetat pentru tăinuire, uz de fals și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare, urmând ca la finalul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu