Nici la Satu Mare nu sunt tratați cu respect românii

• publicat la: 21 mai 2023
Nici la Satu Mare nu sunt tratați cu respect românii

Potrivit  cotidianului județean Informația Zilei, românii sătmăreni nu sunt invitaţi la “Duminica în familie” din Grădina Romei.

Organizată de „Tineretul Maghiar”, finanţaţă de Primăria Satu Mare cu aproape o sută de mii de lei, „Duminica în familie” (sau Weekend-ul Familial) este una din manifestările din municipiul Satu Mare dedicată, după cum se vede, exclusiv maghiarilor, se specifică în cotidianul amintit.

Astfel de abateri de la buna conviețuire dintr-un județ majoritar românesc  dar cu administrație  UDMR în cele 2  municipii și la Consiliul Județean nu intră în atenția reclamantului de serviciu care este cititorul fidel al Buletin de Carei, Arus Zsolt. Nici faptul că în municipiul Satu Mare  nu s-a aprobat amplasarea statuii Limbii Române în loc vizibil și nu sub o poartă, fie ea și a unui muzeu, nu a dus la  o reclamație către CNCD pentru tratament discriminatoriu. Nici măcar faptul că primarul udemerist al municipiului Satu Mare nu vrea să aprobe un monument pe care este menționat că Vasile  Lucaciu a fost arestat și dus în închisorile maghiare. De parcă noi, cei din 2023 am fi scris istoria și nu înaintașii noștri.

Așa că instanțele și instituțiile statului ce se ocupă cu constatarea acțiunilor de discriminare sunt luate cu asalt de un personaj care vede doar unilateral faptele de discriminare, cele  în care românii sunt discriminați fiind ignorate total.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu