Ecouri și drumuri desfundate după Baja Carei 2023 pe terenuri din situl NATURA 2000

• publicat la: 13 iunie 2023
Ecouri și drumuri desfundate după Baja Carei 2023 pe terenuri din situl NATURA 2000

În perioada 9-11 iunie 2023 a avut loc BAJA SATU MARE 2023”, a doua etapă din Campionatul Naţional de Rally Raid 2023 şi, în acelaşi timp, o etapă în Campionatul Naţional Maghiar de “Rally Raid,,. Ceea ce  pentru participanți și suporteri a fost  un eveniment de testare a capacităților de conducere a mașinilor de mare putere, o ocazie de distracție, pentru localnicii ce dețin terenurile agricole și forestiere din situl NATURA 2000, a fost un dezastru.

Câțiva dintre localnici au remis redacției impresii dar și imagini de pe traseul raliului, traseu care a străbătut  terenurile lor:

-drumuri devenite impracticabile pentru masinile mici, cine le va repara?… din experienta anilor anteriori va spun eu ca nimeni!

-incalcarea dreptului la propietate: masinile trec pe drumurile aflate pe terenuri private.

-Natura 2000!? exista aprobari? animalelor salbatice le a fost perturbat habitatul, in special la cervidee cand e perioada de fatare sau au pui mici care au nevoie de liniste in perioada asta!

  • pentru exemplificare vă las câteva poze

Așa arată drumurile comunale de pe traseul „Raliului” care s-a desfășurat vineri și sâmbătă pe raza comunei Pișcolt într-o arie protejată cuprinsă în „NATURA 2000”. Având în vedere că am solicitat ajutorul poliției prin apel 112 să constate distrugerile cauzate culturilor și drumurilor comunale de-a lungul traseul, aceștia mi-au comunicat că nu este de competența lor și să mă adresez PRIMARIEI!   Nu mai am cuvinte….scrie  pe pagina sa Cosmin Dobra.

De ce se desfășoară în România, pe arii protejate, etape de raliu din Campionatul Ungariei? Are vreo relevanță că la conducerea ministerelor Mediului și Sportului sunt  reprezentanți ai ONG-ului UDMR? Nu avem niciun guvernant care să protejeze  ,,ariile protejate,, din România?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu