Raliu Baja Satu Mare 2023 prin zona NATURA 2000

• publicat la: 9 iunie 2023
Raliu Baja Satu Mare 2023 prin zona NATURA 2000

Astăzi s-a dat Startul pentru BAJA SATU MARE 2023”, a doua etapă din Campionatul Naţional de Rally Raid 2023 şi, în acelaşi timp, o etapă în Campionatul Naţional Maghiar de “Rally Raid,,.

Drumurile careienilor  și cele din județ sunt preferate de automobiliștii din Ungaria care în acest fel le pot proteja pe ale lor. Primăria Carei a făcut parte dintre susținătorii acestui raliu deși nu s-a supus aprobării în Consiliul Local.

După deschiderea oficială din centrul orașului, mașinile de teren s-au îndreptat spre comuna Sanislău și satul aparținător, Horea.

GALERIE FOTO

Localnicii au semnalat faptul că drumurile  pe care au rulat mașinile de teren fac parte din sit-ul NATURA 2000 și se supun unor alte reguli.
.

Articolul 10 din ordinul 762/2018 precizează:

Circulația cu mijloace motorizate pe teritoriul Ariilor naturale protejate este reglementată astfel:

1. Accesul public cu mijloace motorizate este permis numai pe drumurile deschise circulației publice.

2. Circulația cu mijloace motorizate pe drumurile de exploatare agricolă/forestieră este permisă numai deținătorilor cu orice titlu de terenuri agricole sau păduri, administratorilor acestor terenuri și angajaților acestora.

3. Accesul, respectiv practicarea activităților sportive sau de agrement off-road motorizate, de genul enduro, A.T.V.-uri, sunt interzise.

4. Pe suprafața Ariilor naturale protejate de interes național circulația cu mijloace motorizate este interzisă.

5. Circulația cu mijloace motorizate este permisă personalului cu atribuții în gospodărirea apelor în vederea monitorizării și efectuării lucrărilor de întreținere a cursurilor de apă, în conformitate cu art. 28 din Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

1) Situl de importanță comunitară ROSCI0020 Câmpia Careiului a fost instituit prin Ordinul ministrului mediului și dezvoltării durabile nr. 1.964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările ulterioare.

Se pune  întrebarea atunci, cum se face că pentru etapele de raliu din Campionatul Ungariei se dă aprobare pentru astfel de încălcări ale Regulamentelor NATURA 2000?

Ministrul mediului nu mai e deranjat…?

Așa a fost azi în zona de sit NATURA 2000 din zona Câmpia Careiului:

Mâine se va continua raliul pe alt traseu tot din zona Natura 2000, pe raza localităţilor Resighea, Sanislău, Scărişoara Nouă din judeţul Satu Mare, respectiv Valea lui Mihai şi Curtuişeni din judeţul Bihor.

Ce spuneți domnule ministru?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu