Ministerul Sportului și al Mediului nu au fost interesate de protejarea NATURA 2000 din România

• publicat la: 14 iunie 2023
Ministerul Sportului și al Mediului nu au fost interesate de protejarea NATURA 2000 din România

În perioada 8-10 iunie 2023 s-a desfășurat la Carei o etapă din campionatul Ungariei, Baja Satu Mare 2023. De parcă s-au terminat traseele  în Ungaria. Ca de obicei, primarul UDMR din Carei s-a făcut preș în fața cerințelor  organizatorilor și a pus la dispoziție drumurile din centrul orașului pentru o demonstrație de forță a motoarelor turate la maxim. Nu doar drumurile, vom reveni cu detalii.

Știm că pentru evazionistul Kovacs nu are importanță comunitatea careiană în întregul ei ci doar grupul de interese dar tragic este că i se permite de către guvernanți să își facă poftele din banii orașului.

Nici ministrul sportului și al mediului nu s-au lăsat mai prejos, amândoi fiind din partea organizației UDMR.

Așa că nu au avut nimic împotriva derulării curselor off-road pe terenurile din NATURA 2000. Și se mai miră că nu sunt agreați. Ați fost miniștri în guvernul României nu al Ungariei!

Articolul 10 din ordinul 762/2018 precizează:

Circulația cu mijloace motorizate pe teritoriul Ariilor naturale protejate este reglementată astfel:

1. Accesul public cu mijloace motorizate este permis numai pe drumurile deschise circulației publice.

2. Circulația cu mijloace motorizate pe drumurile de exploatare agricolă/forestieră este permisă numai deținătorilor cu orice titlu de terenuri agricole sau păduri, administratorilor acestor terenuri și angajaților acestora.

3. Accesul, respectiv practicarea activităților sportive sau de agrement off-road motorizate, de genul enduro, A.T.V.-uri, sunt interzise.

4. Pe suprafața Ariilor naturale protejate de interes național circulația cu mijloace motorizate este interzisă.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu