Cât de mare ar trebui să fie numele lui Mihai Eminescu la Cluj? Mihai Eminescu deranjează și la Cluj Napoca nu doar la Carei

• publicat la: 26 august 2023
Cât de mare ar trebui să fie numele lui Mihai Eminescu la Cluj? Mihai Eminescu deranjează și la Cluj Napoca nu doar la Carei

Românul absolut Mihai Eminescu deranjează la fel de  mult ca Eroul Național Avram Iancu. La Carei am avut nevoie de 3 ani  de zile pentru a obține aprobarea amplasării bustului său iar acum, la Cluj Napoca, se tot amână repunerea plăcii din fața statuii sale așa cum prevedea proiectul inițial.

Dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de la Carei sub binecuvântarea Sfintei Parascheva

E curios că într-un oraș universitar de anvergura Clujului nu s-a găsit  niciun jurist care să facă plângere penală pentru vandalizare și distrugere plăci din fața statuilor românești.

Doar statuile românești sunt vizate când vine vorba de mutare sau distrus  plăci. Cele ale minoritarilor sunt intangibile. Dovadă că guvernul de la București nu mai este în slujba poporului român. Dar românii nu au pierit și reacționează la atacurile identitare împotriva neamului românesc.

Unul dintre aceștia e dr.Mihai Târnoveanu care nu uită nici de Cimitirul de la Valea Uzului, nici de statuia lui Mihai Eminescu de la Cluj Napoca.

,,Dar cât de mare ar trebui să fie numele lui Mihai Eminescu la Cluj? În orice caz, mai mare decât Emil Boc sau scena Untold!

La Cluj-Napoca, placa de marmură cu semnătura olografă a lui Mihai Eminescu din fața statuii Domniei Sale a fost înlocuită cu o plăcuță de tip SRL. Tov. Boc s-a gândit că Eminescu trebuie să fie reeducat pe linia productivității globaliste.

Desigur, Eminescu nu produce bani la bugetul local precum Gheboasa, nici n-a cântat pe manele, ci a scris Doina. Desigur, Mihai Eminescu nu produce „delir” în fața scenei, nici fonduri europene. Românul nostru absolut în incorectitudinea lui politică de ieri si de azi, produce in schimb, ceva mai de preț, conștiință națională. El ne spune că România trebuie să fie întreagă, că Transilvania este a noastră și că Basarabia, și toată Bucovina sunt pământuri românești. Eminescu nu „produce” bani la „bugetul local”, ci la bugetul național, căci tot el ne spune că România nu este a străinilor, ci a românilor. Productivitatea lui Mihai Eminescu nu se vede în „lumina” neoanelor de „festival” și nu se măsoară în producția la hectar de taxe și impozite, productivitatea lui constă în ceva ce este mai presus de toate, în constientizarea jertfei eroilor pentru fiecare centimetru pătrat de pământ românesc.

De aceea el trebuie să fie pedepsit si închis nu doar în cele trei rânduri din manualele școlare, ci și în plăcuțele comandate la buticul din colțul globalismului. „Reabilitarea” centrelor orașelor din Transilvania înseamnă de fapt resetarea lor pe linia străină.

De aceea, de Ziua Limbii Române voi fi la Cluj-Napoca, în fața statuii lui Mihai Eminescu, la chemarea clujeanului Emanuel Petran, care împreună cu Ciută Daniela a luat atitudine față de atacul împotriva lui Mihai Eminescu.

Aș încheia spunând că ,,Mihai Eminescu suntem toti”…nu este așa, Mihai Eminescu este unic, toți însă trebuie să fim soclul, placa memoriei numelui său,, scrie pe pagina sa Mihai Târnoveanu.

Lasati un comentariu