Cum ați cutezat să ridicați mâna împotriva lui Mihai Eminescu la Cluj Napoca?

• publicat la: 9 octombrie 2023
Cum ați cutezat să ridicați mâna împotriva lui Mihai Eminescu la Cluj Napoca?

La începutul lunii iunie 1976 se inaugura statuia lui Mihai Eminescu în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca. Observați interesul major al oamenilor de cultură.

Acum un om mic, și la propriu și la figurat își permite să-l batjocorească la Cluj pe Eminescu. Nimeni altul decât pichinezul lui Băsescu, Emil Boc, devenit mare antiromân împreună cu clica sa din Grupul de la Cluj. Am văzut la un moment dat un document înfiorător care demonstra că mai toate monumentele românești din Cluj au parte de un tratament barbaric din partea mai marilor orașului, în vreme ce  cele ungurești sunt exemplar puse în valoare.
De ce ai luat măi om mic și de nimic soclurile și plăcuțele statuilor românești, lăsându-le de parcă ar fi ale unor iluștri necunoscuți? Cum îți permiți o asemenea samavolnicie la adresa celor mai de seamă reprezentanți ai culturii neamului românesc?
Cum de nu te găsești deja după gratii după o asemenea monstruoasă și jegoasă TRĂDARE? Ce fac autoritățile statului? Nu mai au loc în pușcării? Cum să cuteze nemernicii să ridice mâna împotriva lui Eminescu? Împotriva a tot ceea ce este sfânt pentru neamul românesc? Lepră trădătoare! Ienicer al unei alte civilizații! Coloana a V-a! Slugă nemernică a străinătății și a globalismului!

Rușine Boc! Rușine Cluj-Napoca!

Mihai Fandel

Lasati un comentariu