Despre Ziua Internațională a Elevului și Repere pentru elevii de astăzi de la absolvenții Liceului Tehnologic Iuliu Maniu Carei

• publicat la: 21 noiembrie 2023
Despre Ziua Internațională a Elevului și Repere pentru elevii de astăzi de la absolvenții Liceului Tehnologic Iuliu Maniu Carei

Ziua Internațională a Elevului și Studentului, eveniment organizat de Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu“ cu sprijinul Direcției de Cultură Carei a avut ca temă de discuție Repere pentru elevii de astăzi de la absolvenții de ieri. Nu s-a folosit impunătoarea Sală Festivă a liceului ci s-a optat pentru sala mare de la Castel.

,,Prin activitatea de astăzi ne-am propus să împărtășim experiențe, sa învatam unii de la altii, sa facem schimb de pareri si impresii, si chiar să dărâmăm ziduri, fie zidul dintre generatii, fie zidul dintre scoală si elevi.

La eveniment au fost prezenti:

Din partea LTIM:

Conducerea LTIM reprezentată prin

Dna Mihaela NUNA- Director, absolventă promoția 2000

Dna Talida HOTCA- Director adjunct

Dnul Adrian MICOVSCHI – consilier local si profesor la LTIM, absolvent și director timp de 19 ani la acest liceu

Corpul profesoral de la LTIM, dna dr. Melania CĂTANĂ- medic primar la cabinetul medical școlar, alături de elevii din clasele a XI-a și a XII-a

Din partea Directiei de Cultură Carei:

Dnul Bogdan GEORGESCU- Director Directia de Cultura Carei si absolvent al LTIM

Dnul Levente VARNA- Director Directia de Invatamant si Sanatate din cadrul Primariei Carei

Dna Ioana NEGREAN- Consilier in cadrul Directiei de Invatamant si Sanatate din cadrul Primariei Carei

Din partea Bibliotecii Municipale Carei

Dna Corina NUNA- Bibliotecar șef secție Biblioteca Municipală Carei

Dna Nicoleta LATIȘ- Bibliotecar și absolventă a LTIM

Parteneri educaționali:

Dra Mihaela FABIAN –Director productie SC Varga Quattro SRL, partener în formarea elevilor ce studiaza în dom. ind. Alimentara, calificarea brutar-patiser

Dna Andrea TEMPFLI- manager relatii personae juridice – BCR Sucursala Carei, partener in activitati de educatie financiara, prin programul Scoala de bani

Dna Gabriela CRECAN –sef serviciu – Serviciul Fiscal Municipal Carei, partener pentru stagiile de practica ale elevilor ce studiaza in domeniul economic, si absolventa a LTIM

elevul CHIȘ ANTONIO -președintele Consiliului Școlar al Elevilor

Absolvenții LTIM

JOLDIȘ OVIDIU – promoția 2003

SABOU CATALINA – promoția 2015

MAJAR RAZVAN- promotia 2019

STELLI ANNABELLA- promotia 2020

PURCEL VALENTINA- promotia 2022

MARINCAȘ DARIUS- promotia 2022

LTIM este o institutie care pune la loc de cinste performanțele elevilor săi, fie ele profesionale, sportive, artistice sau apartinand oricarui alt domeniu, încurajându-i pe acestia sa-si urmeze pasiunile si sa-si traiasca visele.

Astazi, în atentia noastra au fost, elevii de astazi și de ieri, pentru că asa cum spunea Regele Ferdinand ,, nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domneste într-însa”

In cadrul evenimentului SC VARGA QUATTRO SRL, care asigură pregatirea practica în sistem Dual a elevilor in domeniul Industriei alimentare, calificarea profesionala Brutar-Patiser-Preparator produse făinoase, i-a rasplatit pe cei mai harnici elevi practicanti cu diplome de apreciere si recompense financiare, iar celorlati elevi practicanti le-a oferit cate un pachet cu produse de patiserie.

In cadrul evenimentului, absolventii nostri ne-au prezentat parcursul lor profesional, povestile lor de viață profesională cu începuturi, provocări, greșeli, obstacole si succese, ne-au spus in ce masura le-au folosit cunostintele dobandite in anii de liceu, ce ar schimba daca ar putea, si au transmis mesaje pentru generatia tanara de elevi.

Elevii prezenti la eveniment au adresat întrebari absolventilor, si pentru curajul lor au fost rasplatiți de BCR cu cadouri surpriza.

Pentru că relaţia dintre elevi şi profesori a fost dintodeauna presărată de momente hazlii, răspunsurile amuzante din sălile de clasă regăsindu-se în multe dintre bancurile românilor, elevii Cheptea Denisa și Bonte Anghel au prezentat o selecție de bancuri, oferind un moment de bună dispoziție.

Absolventilor prezenți la eveniment le-au fost înmânate diplome de apreciere pentru rezultatele obținute.

Toti au primit Diploma ,,Elevi cu care ne mândrim,,.

La final, eleva Filipan Maya din clasa a XI-a, a bucurat publicul prezent, interpretând melodia “După ani si ani” a trupei Compact.

Mesajul organizatorilor pentru elevii de astăzi este: Nimic frumos nu poti realiza daca nu ai curaj. Sa aveti curaj să vă îndepliniți visul!

Multumim pentru sprijin tuturor celor implicati în organizarea acestui eveniment, conducerii LTIM, Directiei de Cultura Carei -dl director Bogdan GEORGESCU și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Grof Karolyi”- dl director Jsolt BIKFALVI care ne-a asigurat spațiul și recuzita necesară si tuturor invitatilor pentru timpul petrecut astazi împreuna.

A fost o bucurie sa ne revedem si sa aflam ca absolventii LTIM au realizat pasi importanți în viață,,.

Evenimentul a fost conceput și condus de prof. ec. Aurelia GOVOR și ing. Augustin MOȘ.

Lasati un comentariu