Grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre ignorat la aniversarea a 146 de ani de la nașterea lui Ady Endre

• publicat la: 23 noiembrie 2023
Grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre ignorat la aniversarea a 146 de ani de la nașterea lui Ady Endre

Grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre a fost dezvelit la Carei la data de 18 noiembrie 2017 doar în prezența steagurilor maghiare. Organizarea a aparținut Primăriei Carei. Acesta e respectul reciproc de care se face atâta caz de anumite grupuri neiubitoare de români. Doar românilor li se cere să respecte minoritățile nu și viceversa.

La ora dezvelirii grupului statuar, nici limba română nu a fost respectată ca limbă oficială. A fost nevoie de intervenția  unui activist civic pentru ca inscripțiile de pe grupul statuar să respecte limba oficială din orașul Carei, România. Link-urile din articol demonstrează că la Carei e nevoie ca societatea civilă să ia atitudine împotriva acțiunilor antiromânești ce se promovează constant.

Mulțumim Dan Tanasă pentru repunerea în drepturi a limbii române la Carei

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei refuză până și audiențele publice cu contribuabilii din 2008 încoace și aplică o politică discriminatorie la adresa românilor. Ultima dovadă e realizarea unei statui a pictorului român Aurel Popp care este pusă direct pe gazon, fără nicio explicație legată de persoana ce face obiectul statuii spre deosebire de busturile unor  poeti sau pictori maghiarizați care sunt puse pe socluri înalte.

La aniversarea a 146 de ani de la nașterea poetului Ady Endre s-a organizat un moment festiv doar în fața plăcii comemorative de la fostul liceu piarist.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu