La Satu Mare a dispărut soclul de la TROIȚA ortodoxă

• publicat la: 5 noiembrie 2023
La Satu Mare a dispărut soclul de la TROIȚA ortodoxă

A dispărut soclul de la TROIȚA ortodoxă din centrul municipiului Satu Mare concomitent cu ridicarea unui soclu pentru statuia poetului Petofi Sandor cu sabia  în mână în poziție de luptă.

La data de 11 septembrie 2018, în Anul Centenar, a fost dată jos de pe soclu TROIȚA ortodoxă de către Primăria Satu Mare.

Război pe faţă la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIŢEI sfinţite din centrul oraşului

Urmare a campaniei de presă și a intervențiilor mai multor reprezentanți ai asociațiilor românești sătmărene a fost repusă la loc dar în fața soclului și nu în poziția inițială.

Poliţia Municipiului Satu Mare confirmă informaţiile Buletin de Carei în Cazul Troiţa

TROIŢA din centrul municipiului Satu Mare a fost sfinţită în anul 1991 de PS Iustinian Chira în prezența unei numeroase asistențe.

Se pare că a deranjat ochii primarului udemerist de Satu Mare din moment ce doar la soclurile românești se atentează și la monumentele românești.

Statuia limbii române stă ascunsă la Satu Mare sub o poartă de ani de zile iar înscrisurile de pe Monumentul Recunoștinței dedicat Centenarului Vasile Lucaciu sunt cenzurate pentru că primarul Gabor nu suportă istoria reală adică faptul că Vasile Lucaciu a fost încarcerat în închisorile ungurești.

TROIȚA ortodoxă se află acum amplasată la nivelul solului fără ca cineva să intervină pentru repunerea ei în starea în care a fost sfințită în 1991 de către PS Iustinian Chira.

Presa aservită demnitarilor udemeriști a încercat să inducă în mentalul colectiv faptul că primarul sătmărean nu ar avea  nimic de-a face cu înlăturarea TROIȚEI ortodoxe în anul 2018 dar adresa Poliției Satu Mare confirmă cele semnalate la  data respectivă de Buletin de Carei.

Buletin de Carei

Troiţa românească din Satu Mare îşi cere locul său

 

 

 

Lasati un comentariu