Război pe faţă la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIŢEI sfinţite din centrul oraşului

• publicat la: 12 septembrie 2018
Război pe faţă la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIŢEI sfinţite din centrul oraşului

Astăzi de dimineaţă a fost înlăturată TROIŢA sfinţită în anul 1991 de PS Iustinian Chira din centrul municipiului Satu Mare. Cică nu ar avea autorizaţie. Troiţa a fost ridicată de pe soclu şi dusă la depozitul primăriei de pe strada Kogălniceanu.

Au lăsat coroana depusă la 30 august 2018…

Primarul a anunţat în cursul zilei de ieri intenţia sa de ridicare a troiţei din centrul oraşului dar nu pentru ziua de azi declară fostul prefect Cornel Morar.

Domnia sa a fost rugat să facă parte din grupul care va intra azi, 12 septembrie 2018, la discuţii cu primarul de Satu Mare. La intrarea în antecameră i s-a comunicat de către col(r) Voicu Şichet că nu mai poate intra pentru că primarul a limitat la 2 numărul persoanelor cu care va discuta.  Adică  Voicu Şichet  de la Asociaţia Tempora şi doamna Livia Haidu de la Asociaţia pensionarilor.

Nu se cunoaşte care au fost discuţiile şi tratativele celor doi cu primarul,  cert este că TROIŢA sfinţită din centrul oraşului Satu Mare a fost ridicată probabil chiar în timpul discuţiilor.

La această troiţă a fost săvârşită o slujbă de sfinţire şi un scurt moment patriotic la data de 30 august 2018 atunci când participanţii la comemorarea Dictatului de la Viena au fost obligaţi de aceeaşi primărie Satu Mare să se deplaseze doar pe trotuar în procesiune.

Oare câte din statuile din municipiul Satu Mare au autorizaţiile în bună regulă?  Ştim că la Carei au fost amplasate statuile cu Ady Endre şi Otilia Marchiş precum şi biblia reformată fără autorizaţii!

TROIŢA românească din centrul  municipiului Satu Mare deranjează Primăria Satu Mare?

De această dată primarul nu a mai ieşit în conferinţă de presă sau pe pagina sa de Facebook pentru a-şi motiva gestul.

Buletin de Carei

comentarii

de DRAGOS SERBAN POPOVICI la 12 septembrie 2018 - 23:30

Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de IDIOTI = PETRE TUTEA

de Cornelia la 13 septembrie 2018 - 06:04

Doamna, nu poți suporta să nu fii prezentă peste tot! Războiul este doar în capul tău,Daniel’o!Îți place să agiti lumea. Doamne, mai bine fãceau ai tãi claie de fân când te-o făcut pe tine!

de GOGU la 13 septembrie 2018 - 08:57

Doamna,nu suportati adevarul.Normalitatea este doar in capul tau,Cornel”o.Iti place sa nu vezi sa nu auzi.Doamne,mai bine faceau ai tai un STRUT decat un PAPAGAL!!!!!!!!!

de sergiu la 13 septembrie 2018 - 09:27

o troita sfintita data jos de primarie?
maine este ziua crucii si ei dau jos o troita!

de gyuri la 13 septembrie 2018 - 19:34

Asta da PROFANARE,DARAMARE,ma mir ca toata lumea tace iar acesti ,iredentisti sovini,catarati la conducerea unui oras nu sunt daramati de nimeni…UNDE ESTI TU TEPES DAOAMNE….unde sunt romanii,dacii VOIEVOZILOR…?

de Miklos la 13 septembrie 2018 - 19:48

Uite sovinismul, il vezi, Dumnezeu sa ii dea primarului de Satu Mare ceea ce merita, hortistii in 40 s-au cacat in biserici romanesti, in 2018, primarul ungur sovin ia troita ortodoxa ca n-are autorizatie, sa te autorizeze Dumnezeu bai sovine….

de dorel la 13 septembrie 2018 - 21:05

exista romani in satu mare? daca da sa-l dea jos pe primarul udmerist.

Raspunsuri

Lasati un comentariu