Peste 900 mii lei alocați la Carei pentru echipamente digitale a spațiilor expoziționale ce vor crește ocuparea forței de muncă

• publicat la: 30 noiembrie 2023
Peste 900 mii lei alocați la Carei pentru echipamente digitale a spațiilor expoziționale ce vor crește ocuparea forței de muncă

Potrivit catavencii.ro, Primăria Carei, un oraș din județul Satu Mare, aproape de granița cu Ungaria, derulează un fel de proiect transfrontalier, care se numește „Cooperare intre Carei și Nyirbator pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea dezvoltării bazate pe potențialul lor endogen“. Evident, există un mare potențial endogen, o spun și grupurile de cercetători britanici, dar și bugetul acestui deosebit proiect.

Un buget din care, recent, pe data de 3 noiembrie, au fost plătiți 900.000 de lei plus TVA, pentru dotarea cu echipamente digitale a spațiilor expoziționale aferente proiectului. Că așa crești ocuparea forței de muncă, cu expoziții.

Mai exact, băieții din Primărie au cumpărat de banii ăștia ecrane digitale, pe care să ruleze tot felul de chestii de importanță vitală pentru ocuparea forței de muncă, dar mai ales pentru potențialul endogen. Sigur, odată încheiată expoziția, odată bifat cum că s-a făcut ce s-a făcut în proiectul ăsta minunat, ecranele pot fi folosite pentru a promova alte mari și mari realizări ale Primăriei, mai ales că anul ce vine e unul al marilor realizări. Evident, achiziția asta a fost făcută în baza unei licitații, procedură simplificată, cîștigată de Inovi Smart Technologies SRL. Din cele două oferte depuse, una a fost neconformă, în timp ce Inovi a oferit un preț cu 1.000 de lei sub maximul estimat de Primăria Carei.

Inovi Smart Technologies a fost, pentru o vreme, controlată de un domn pe nume Mircea Tudor, nașul fostului procuror Bogdan Licu și, evident, nu-i la prima aventură prin bugetele publice, notează catavencii.ro.

 

Lasati un comentariu