Discriminarea pozitivă a UDMR în faţa instanţei de judecată. Deputat UDMR fugar vs.deputaţi români anchetaţi şi reţinuţi

• publicat la: 14 aprilie 2015
Discriminarea pozitivă a UDMR în faţa instanţei de judecată. Deputat UDMR fugar vs.deputaţi români anchetaţi şi reţinuţi

Demisia în original a deputatului Marko Attila, nepotul lui Marko Bella, a ajuns marți în Parlament, după ce, în urmă cu două săptămâni, UDMR a trimis documentul prin fax.

Ședinţa de plen în care ar fi urmat să se voteze încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatul UDMR Marko Attila a fost amânată după ce deputaţii au plecat în vacanţa de Paşte mai repede.

A fost însă a doua amânare, după ce cu o săptămâna în urmă aleşii au anunțat că aşteaptă demisia în original a deputatului UDMR, în condiţiile în care acesta a trimis o copie scanată a demisiei sale.

Deputatul este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul ANRP.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Deputatul UDMR a mai fost condamnat la sfârşitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegală a unei clădiri.

În luna decembrie, deputatul a fugit la Budapesta, avocatul său declarând că premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protecţie şi azil politic,consemnează  cotidianul.ro

O atentă verificare ar fi indicată şi la Primăria Carei, condusă de udemeristul Kovacs Eugen, unde încă nu se cunoaşte cu exactitate componenţa comisiei de aprobare a retrocedărilor pe Legea 10-2001, dar din care  nu face parte niciun jurist din cei trei  încadraţi.  Situaţia discriminării pozitive a UDMR Carei se reflectă  şi în cazul Spitalului Municipal Carei aflat în subordinea Consiliului Municipal Carei şi unde în consiliul de administraţie al spitalului au fost desemnaţi numai consilieri  din partea UDMR Carei. La fel şi în situaţia parcului şi castelului careian aflat în proprietatea statului român, există tot o discriminare pozitivă a UDMR care prin  preşedintele careian care este şi primar,  nu permite  amplasarea de busturi româneşti în  incinta acestuia.

comentarii

de Zob la 25 aprilie 2015 - 23:31

Acordarea azilului politic este metodă occidentală de protecţie a răufăcătorilor.

Lasati un comentariu