DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului fugar Marko Attila

• publicat la: 26 martie 2015
DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului fugar Marko Attila

DNA a cerut, joi, Camerei Deputatilor pentru a doua oara incuviintarea arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila, de data aceasta in dosarul ANRP in care a fost arestat preventiv Horia Georgescu, iar deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost retinut pentru 24 de ore.

Deputatul Marko Attila a plecat din ţară , in Ungaria, conform declaratiilor date de avocatul său. In decembrie 2014, Camera Deputatilor a votat prima cerere DNA de incuviintare a arestării preventive a lui Marko Attila.

In comunicatul remis presei de DNA se previzeaza ca Marko Attila este acuzat de savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii spun ca ANRP a sesizat in data de 12 ianuarie 2015 DNA cu privire la faptul ca in 2009 Curtea de Conturi a efectuat un control la ANRP si a constatat ca rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri in 2008 nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de evaluare.

Marko Attila este acuzat de procurorii DNA ca in cursul anului 2008, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat aceste cerinte, “supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent”.

In luna decembrie Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a lui Marko Attila intr-un alt dosar penal, disjuns din dosarul Bica, in care deputatul UDMR este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

“Din ansamblul activitatilor desfăşurate până în prezent, a rezultat că  inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penala, părăsind teritoriul Romţniei“, se mai arata in comunicatul DNA.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu