Adunarea români! Guvernul plătește indemnizații prin Legea 154/2021 doar pentru urmașii minoritarilor

• publicat la: 6 ianuarie 2024
Adunarea români! Guvernul plătește indemnizații prin Legea 154/2021 doar pentru urmașii minoritarilor

AJUNGE! Urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1945 protestează împotriva discriminării la care sunt supuși de către guvernările din ultimii 3 ani de zile și cer egalitate în drepturi cu minoritarii! Urmașii minoritarilor ce sunt beneficiari ai Legii 154/2021 primesc indemnizațiile stabilite dar urmașii românilor sunt mereu amânați la plată.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 a încheiat seria întâlnirilor cu membrii săi din localitățile din zona Carei și cheamă toți românii nedreptățiți, discriminați, la protest.

Miercuri, 10 ianuarie 2024, de  la ora 11,00, ne vedem în fața Prefecturii Satu Mare pentru a depune un memoriu-protest adresat Guvernului.

Guvernanții nesimțiți s-au bazat mereu pe tăcerea noastră, la fel și parlamentarii care au votat împotriva acordării din ianuarie 2024 de indemnizații și pentru urmașii românilor persecutați etnic. SINGURUL PARLAMENTAR SĂTMĂREAN CARE A VOTAT ÎMPOTRIVA NOASTRĂ A FOST DEPUTATUL PSD RADU CRISTESCU!

Singurul parlamentar sătmărean care a depus un amendament pentru a solicita acordarea de indemnizații din ianuarie 2024 și pentru categoriile de români din Legea 154/2021 a fost deputatul Adrian Cozma.

Ne vom aduna toți urmașii românilor care s-au jertfit  pentru păstrarea identității noastre naționale și ne vom cere drepturile până când le vom primi. Nu vă mai suportăm trădările!

Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

.
Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

.

Înfrânt nu ești atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ți-s.
Adevaratele înfrângeri
sunt renunțările la vis.

Noi nu vrem favoruri ci vrem EGALITATE ÎN DREPTURI CU MINORITARII! Guvernul Ciolacu să facă bine și să respecte URMAȘII ROMÂNILOR PERSECUTAȚI ETNIC ÎN 1940. Acordați drepturile cuvenite prin Legea 154/2024 acum, nu în prag de campanie electorală ca să mai cerșiți un vot de la noi!

Cenzura pe care o practicați nu vă va scăpa de protestele noastre. Noi suntem fiii și fiicele românilor ce s-au jerfit pentru păstrarea identității naționale. Voi ai cui sunteți?

Daniela Ciută,

președinte Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940, filiala Carei

 

 

 

comentarii

de Zaharia Vasile la 12 ianuarie 2024 - 22:23

Nu exista nici o posibilitate legala de a anula amanarile la plata drepturilor stabilite prin legea 154/2021. Sunt o multime de oameni in situatia asta, nu pot face front comun sa se judece cu statul? Exista vreo solutie?

de mihai ion la 18 ianuarie 2024 - 14:54

Ce asteptati de la toate odraslele comunistilor care conduc.Nu tot ai lor au inchinat tara strainilor,nu tot ai lorsi ei au furat si fura tot?Nu ne meritam eroii inaintasi,si acceptam aceste scursuri sa ne conduca.

Lasati un comentariu