Teroare la Satu Mare. Măsuri fără precedent pentru vizita premierului Ciolacu la alegerile PSD Satu Mare

• publicat la: 26 ianuarie 2024
Teroare la Satu Mare. Măsuri fără precedent pentru vizita premierului Ciolacu la alegerile PSD Satu Mare

Primăria Satu Mare se sucește și nu vrea români urmași de expulzați în 1940 în fața sediului PSD sau a Teatrului de Nord!

Asociația românilor expulzați și refugiați în 1940 semnalează metodele de intimidare practicate de la primăria Satu Mare pentru a evita prezența noastră în fața premierului Ciolacu, cel care afirma aseară la Realitatea TV că nu are habar de Legea 154 și de românii persecutați etnic.

Minte premierul Ciolacu sau consilierul de stat Ivașcu? Prim-ministrul României spune că nu știe nimic despre români persecutați etnic și despre discriminarea prin Legea 154/2021

Dacă pentru protestul de la Prefectură din data de 10 ianuarie 2024 împotriva discriminării românilor urmași ai celor schingiuiți, uciși și expulzați de Ungaria hortystă în 1940 nu am avut probleme cu avizarea manifestării, acum o oră am primit o înstiințare că nu am mai avea voie în fața PSD pentru că e zonă de șantier și nici în fața teatrului, acolo unde au loc alegerile, de fapt reînscăunarea președintelui sătmărean al PSD.

Până și pentru conferința de presă am aflat că trebuie să fim pe lista STS și SRI. Unde au fost STS și SRI atunci când românii de vârsta a treia au fost umiliți și batjocoriți …de 3 ani încoace?!

Unde este SRI atunci când pe primăria Carei nu există plăci cu simboluri naționale  ci doar unele negre?! Unde sunt STS și SRI când se pune fără avize legale  un grup statuar în fața primăriei Carei cu o inscripție din Imnul Ungariei, în orașul unde românii au avut parte de atrocități fără seamîn în 1940 din partea Ungariei hortyste?!

Unicul candidat al PSD la conducerea partidului, amic la cataramă cu evazionistul Kovacs și cu primarul din Satu Mare nu ne vrea în fața Teatrului Satu Mare?

Nu am muncit o viață în care am crescut  copii și am contribuit la dezvoltarea acestei țări a a acestui județ ca să ne interziceți să fim prezenți în fața Teatrului de nord de pe strada Horea și a sediului PSD la venirea premierului.

Nu ne ajunge bătaia de joc a Guvernului care de 3 ani de zile DISCRIMINEAZĂ urmașii românilor care s-au sacrificat pentru păstrarea identității naționale din acest colț de țară, acum vrea și primăria Satu Mare să se alieze cu guvernul la desconsiderarea și discriminarea noatră?!

Vă aducem la cunoștință că vom fi prezenți în fața Teatrului și la fel și la sediul PSD în față cu sau fără voia primarului. Puteți să vă pregătiți arsenalul de luptă împotriva membrilor de vârsta a treia care vor fi prezenți la Satu Mare pentru a înmâna  un Memoriu primului ministru.

Suntem obișnuiți cu opresiunile de sute de ani ale ocupantilor străini. Suntem acasă la noi și avem dreptul la liberă exprimare  pe domeniul public.

Persoanele de vârsta a treia prezintă un pericol pentru primul ministru sau doar pentru primar și aliatul de la PSD? Premierul Ciolacu vrea doar tinere fuste în jur sau filiala sătmăreană se rușinează cu urmașii românilor expulzați și persecutați etnic în 1940?

Dorim eliminarea DISCRIMINĂRII românilor față de minoritari, Legea 154/2021 făcându-și efectul doar pentru minoritari.

Voi nu sunteți români?!

comentarii

de Stănescu Anton Și Țancu Vasilica Bilibok Daniela Costache Dumitru Stănescu Elena la 26 ianuarie 2024 - 22:42

STOP! Stop discriminarea vrem drepturi egale cu Minoritățile Naționale Care deja sunt în plată pe legea 154/2021 vrem punerea în plată urgent ca Unguri, Sași, Evreii și Țiganii. Nu mai amânați punerea în plată a legii 154/2021 Stop! Discriminarea și ura pe care o aveți față de Români.

Lasati un comentariu