Guvernul Ciolacu umilește urmașii românilor persecutați etnic în 1940

• publicat la: 13 februarie 2024
Guvernul Ciolacu umilește urmașii românilor persecutați etnic în 1940

Guvernul Ciolacu ține cu orice  preț să mențină DISCRIMINAREA și supune la  UMILINȚĂ în formă continuă de trei ani încoace urmașii românilor persecutați pe criterii etnice și expulzați în 1940!

Premierul Ciolacu aprobă în luna decembrie 2023 ordonanța de urgență 115 care amâna pentru al treilea an consecutiv aplicarea Legii 154/2021 pentru români și la emisiunile de la Realitatea TV spune că nu are cunoștință de Legea 154. Cât de pervers poate fi un bărbat ales să conducă un guvern al unei țări dacă se tot preface că nu știe  ce se petrece în țară și se eschivează de a asigura poporului său egalitatea  în drepturi cu minoritarii?

De ce  în anul 2023 nu a existat nicio rectificare bugetară care să restabilească egalitatea în drepturi a urmașilor românilor expulzați în 1940 cu minoritarii?  Pentru că LEGEA 154/2021 se aplică DOAR pentru minoritari! De trei ani de zile!

Primim adrese de la Guvern doar după ce am demarat seria protestelor pe fondul DISCRIMINĂRII CRASE la care sunt supuși urmașii românilor persecutați etnic în 1940. Adrese scrise, nu în format electronic de parcă personalul de la Cancelaria premierului nu ar avea noțiuni de operare pe calculator.

Prefectura Satu Mare aplică și ea politica guvernului și nu specifică în adresa remisă guvernului că plata indemnizațiilor a fost cerută a se aplica din rezerva bugetară de stat, până la aprobarea rectificării,  așa cum se procedează în cazul refugiaților străini sau prin asigurarea unui echilibru între indemnizațiile celor cuprinși în Legea 154/2021 și acordarea de indemnizații egale nu pe criterii etnice.

.

Cât vă mai bateți joc de urmașii românilor care s-au jertfit pentru păstrarea identității naționale în perioada 1940-1945?!

Ale cui interese le reprezentați dacă nu ale poporului român?!

Daniela Ciută,

urmaș de român expulzat în 1940

 

 

Lasati un comentariu