Preşedinta Ungariei și-a dat demisia pe fondul unui scandal de abuz sexual. Aceasta e invitata primarului Kovacs la dezvelire de statuie fără avize legale

• publicat la: 10 februarie 2024
Preşedinta Ungariei și-a dat demisia pe fondul unui scandal de abuz sexual. Aceasta e invitata primarului Kovacs la dezvelire de statuie fără avize legale

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia, după o presiune crescută pentru graţierea unui bărbat condamnat şi implicat într-un caz de abuz sexual într-o casă de copii, relatează Reuters.

„Am făcut o greşeală… Astăzi este ultima zi în care mă adresez în calitate de preşedinte”, a spus Katalin Novak într-un discurs difuzat de televiziunea de stat.

Cel puţin o mie de persoane au protestat vineri la Budapesta cerând demisia preşedintei Katalin Novak, în urma graţierii de către aceasta a unui bărbat condamnat într-un dosar de pedofilie.

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak,trebuia să își dea demisia în urma mizerabilei sale atitudini de a se  poza în mijlocul României lângă o bornă vopsită în culorile Ungariei, provocând astfel tensiuni interetnice.

Nici la Carei nu a procedat corect în data de 12 aprilie 2023 când a acceptat să participe la ceremonia dezvelirii unei statui fără ca aceasta să aibă avize legale și mai mult, a acceptat să nu fie tradus în limba română discursul său. Și la Carei a încercat să provoace incidente prin nerespectarea protocolului și a traseului stabilit, înaintând provocator spre grupul de români cu steaguri tricolore în speranța că vreunul din ei va ceda nervos și va reacționa nepotrivit.

Un președinte de stat care vine  în vizită oficială în statul vecin, statul căruia i-a provocat suferințe de-a lungul istoriei, și nu depune  o jerbă de flori la  un monument al eroilor, e un președinte care nu se respectă și nu are respect  pentru statul în care efectuează vizita.

Aceasta e persoana pe care primarul evazionist Kovacs a invitat-o la Carei pentru a gira cu prezenta sa  o ilegalitate. Poate ia exemplu și el și dacă nu demisionează măcar plătește toate datoriile  pe care le are la bugetul de stat.

Președinta Ungariei nu a avut discurs tradus la Carei, un oraș din România

Operațiunea Umbrela și provocarea românilor la Carei în Miercurea Mare de către președinta Ungariei

 

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu