Un an de la mobilizarea masivă de forțe de ordine la Carei pentru dezvelirea unei statui fără avize legale

• publicat la: 12 aprilie 2024
Un an de la mobilizarea masivă de forțe de ordine la Carei pentru dezvelirea unei statui fără avize legale

Se împlinește 1 an de la  amplasarea ilegală a unui grup statuar cu inscripția unei strofe din Imnul Ungariei în fața Primăriei Carei. Un an în care autoritățile statului nu își îndeplinesc atribuțiile și permit ilegalități ONG-ului UDMR.

În timp ce primarul din Baia Mare este hăituit de poliție și dat în urmărire generală prin Interpol, un deputat UDMR din Parlamentul României este lăsat să își facă veacul prin Ungaria în așteptarea prescrierii faptei iar  un primar UDMR este lăsat să amplaseze ilegal un grup statuar în fața unei primării din România. Se confirmă încă o dată că legile sunt făcute doar pentru cetățenii români de naționalitate română nu și pentru cetățenii români ce aparțin de ONG-ul UDMR.

Pentru ca circul să fie complet și savuros, s-au mobilizat forțe de ordine impresionante, pe cheltuiala statului român, pentru a asigura securitatea invitaților UDMR la dezvelirea unei statui fără avize legale.

 

O adresă oficială de la Ministerul Culturii, emisă pe 1 martie 2023 și înregistrată la Primăria Carei pe data de 8 martie 2023 stipula clar care sunt condițiile  pentru avizarea amplasării, condiții pe care udemeristul evazionist Kovacs le-a ignorat cu bună știință. Pentru că structurile statului român permit ONG-ului UDMR toate derapajele de la legalitate.

Primarul Kovacs a crezut că dacă aduce la dezvelirea ilegală președinta Ungariei va rupe gura târgului dar a uitat că mai există români în Carei și în țară care nu își renegă originile și mai au și demnitate.

Zona Carei a fost una dintre cele mai afectate de atrocitățile trupelor hortyste în perioada 1940-1944 și în mod normal și civilizat, președinta Ungariei ar fi trebuit să pună o floare la monumentul victimelor din perioada 1940-1944 și să se asigure că discursul său va fi tradus și în limba română, limba oficială a țării unde efectua vizita oficială. Atât despre buna înțelegere clamată de minoritari, despre respectul reciproc care se cere doar românilor nu și celor din ONG-ul UDMR.

Președinta Ungariei nu a avut discurs tradus la Carei, un oraș din România

Operațiunea Umbrela și provocarea românilor la Carei în Miercurea Mare de către președinta Ungariei

Daniel Ghiță, deputat PSD: Președinta Ungariei a inaugurat o statuie ilegală la Carei

Președinta Ungariei nu a mulțumit la Carei urmașilor ciobanilor și opincarilor care i-au salvat țara de bolșevism în 1919

Judecătoria Oradea va decide dacă e legală inscripția cu strofa din Imnul Ungariei în fața Primăriei Carei din România

Minciuni și ilegalități la Primăria Carei. Kovacs Eugen nu respectă legile din România

Lipsa de reacție a autorităților statului față de amplasarea ilegală a statuii în data de 12 aprilie 2023 a fost speculată de primarul udemerist Kovacs care a chemat în instanță Ministerul Culturii pentru a renunța la solicitările din avizele oficiale emise la data de 1 martie 2023. Avocatul angajat de primăria Carei nu s-a prezentat nici la procesul de la Judecătoria Carei și nici la înfățișarea de la Judecătoria Oradea.

Vizita la Carei a presedintei Ungariei pentru a gira cu prezenta sa ilegalitățile unui primar udmerist  nu i-a fost de bun augur. Aceasta și-a dat demisia, după o presiune crescută pentru graţierea unui bărbat condamnat şi implicat într-un caz de abuz sexual într-o casă de copii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu