Operațiunea Umbrela și provocarea românilor la Carei în Miercurea Mare de către președinta Ungariei

• publicat la: 13 aprilie 2023
Operațiunea Umbrela și provocarea românilor la Carei în Miercurea Mare de către președinta Ungariei

Miercuri, 12 aprilie 2023, președinta Ungariei a făcut o vizită la Carei, așa zis privată dar pentru care a existat o desfășurare uriașă de forțe de ordine ale statului român. Evident pe cheltuiala contribuabilului român nu al vizitatoarei. Nu a știut să respecte favorul primit și chiar înainte de final a apelat la  operațiunea Umbrela. Operațiune eșuată. Românii nu răspund la provocări, mai ales la cele penibile.

 

Președinta Ungariei a intrat pe la Petea în România și a întârziat ora de începere de pe invitațiile oficiale cu 30 de minute pentru că a avut niște întâlniri în incita Primăriei Carei. Nu a venit cu mâna goală ci a adus și un cor care pe timpul discuțiilor ei din Primărie a împuiat urechile celor prezenți doar cu melodii maghiare deși în Carei trăiesc și români. Nici din greșeală nu a fost acordat un minim respect românilor prezenți cu o melodie ambientală românească…Una măcar. Primarul nu a avut niciun cuvânt de spus. Că doar el nu reprezintă și românii.  Românii prezenți la manifestare au avut parte de provocări pe tot parcursul după amiezii din partea celor care  uită că trăim în România și  este civilizat să acorzi respect și celor de altă nație decât cea maghiară.

Cireașa de pe tort a fost oferită de președinta Ungariei care la final nu a respectat protocolul, semn că a fost deranjată de steagurile românilor sau poate de prezența lor numeroasă. A crezut că dacă poartă pantaloni ia ceva din atitudinea bărbătească dar nu a făcut decât să se facă de râs atunci când a mers ostentativ spre grupul de români care fluturau steagurile tricolore.

A crezut că românii sunt slabi și vor ceda …dar se vede că nu are niciun fel de cunoștințe despre românii patrioți, cei care sunt urmașii celor schingiuiți sau expulzați de hortyști în anul 1940. Așa că nu i-a ieșit pasența. Românii nu au adus ouă clocite ci doar steaguri tricolore și pancarte cu mesajul ,,Transilvania, pământ românesc,,.

Cele două gărzi de corp, care stăteau cu umbrelele pregătite încă din zona de protocol, au crezut că dacă românii strănută atunci președinta lor trebuie protejată și au apăsat butonul de deschidere al umbrelelor. Ca să arate nu le-au pregătit degeaba și nu pleacă fără să ofere elementul senzațional televiziunilor cu care au venit. Priviți cum umblau cu umbrele deschise până și la urcarea în mașina din coloana oficială aflată la depărtare mare de grupul de români cu tricolor deși se aflau în mijlocul susținătorilor lor iar afară nici urmă de nori.

Scenariul cu umbrelele de protecție a fost unul comic.

Trist este că președinta Ungariei nu știe să respecte și comunitatea românească din localitatea din România unde a venit pentru că în această săptămână creștinii români se află în Săptămâna Patimilor.

Mulțumim televiziunilor maghiare pentru că ne-au secondat în permanență și au oferit cadre cu prezența noastră la eveniment.

Buletin de Carei

GALERIE FOTO