RESTRICȚII DE CIRCULAŢIE PENTRU AUTOMARFARE PE TERITORIUL UNGARIEI

• publicat la: 14 martie 2024
RESTRICȚII DE CIRCULAŢIE PENTRU AUTOMARFARE PE TERITORIUL UNGARIEI

Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că ÎNCEPÂND cu DATA de 14 MARTIE 2024 – ora 23.00 (ora României), până în DATA de 15 MARTIE 2024 ora 23.00 (ora României), pe TERITORIUL UNGARIEI va fi RESTRICȚIONATĂ circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 MARTIE este declarată ZI DE SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ, nelucrătoare.

Totodată, începând cu luna martie, pentru ZILELE DE WEEK-END (în fiecare sâmbătă, ora 23.00 până duminica, ora 23.00, ora României), autoritățile din statul vecin au REINTRODUS INTERDICȚIA CIRCULAȚIEI autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor.

În această perioadă şoferii automarfarelor vor avea OBLIGAȚIA SĂ STAŢIONEZE în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

În perioada menţionată, TRAFICUL DE CĂLĂTORI şi autoturisme se va desfăşura FĂRĂ RESTRICȚII.

RECOMANDĂRI:

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandă CONSULTAREA APLICAŢIEI Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Lasati un comentariu