La Satu Mare se va marca aniversarea a 105 ani de la eliberarea orașului

• publicat la: 18 aprilie 2024
La Satu Mare se va marca aniversarea a 105 ani de la eliberarea orașului

Vineri, 19 aprilie 2024, aniversăm 105 ani de la eliberarea orașelor Satu Mare și Carei de sub ocupația trupelor ungurești conduse de Bela Kun.

Doar la Satu Mare se va marca acest moment important din istoria județului și a României. Anunțul despre calendarul zilei de vineri, 19 aprilie 2024, este făcut public până la această oră ( 10,20) doar de lt.col(r) Gheorghe Balazs.

La ora 10.30 Asociația Satele Unite ale Sătmarului va organiza un marș cu drapele și călăreți peste podul Sătmarului, iar la ora 11.30 se va pleca, în frunte cu Preasfințitul Timotei, împreună cu un detașament de copii cu drapele naționale și cu oficialitățile județene, de la catedrala Adormirea Maicii Domnului, către locul de desfășurare al ceremonialului militar, care va începe la orele 12.00, la Monumentul Eroului Necunoscut.

Începând cu data de 19.04.2024, când aniversăm 105 ani de la intrarea Armatei Române eliberatoare în municipiu, la Satu Mare va funcționa filiala județeană a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.

Vineri, 19 aprilie 2024, sunt așteptați să se alăture marșului cu drapele toți românii care cinstesc jertfa ostașilor Armatei Române eliberatoare.

Spre deosebire de Oradea, la Satu Mare nu se împodobește orașul cu steaguri tricolore. Poate pentru că primarul care mai vrea un mandat nu consideră această dată din istoria locală românească ca fiind o sărbătoare.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu