VIDEO. Manifestări la Satu Mare cu ocazia aniversării a 105 ani de la eliberarea orașului

• publicat la: 20 aprilie 2024
VIDEO. Manifestări la Satu Mare cu ocazia aniversării a 105 ani de la eliberarea orașului

Vineri, la Monumentul Eroului Necunoscut din  municipiul Satu Mare a fost marcată cu solemnitate și recunoștință aniversarea a 105 ani de la eliberarea orașului de sub ocupația trupelor ungurești ale lui Bela Kun.

Au fost prezente toate oficialitățile județului și orașului, mai puțin demnitarii din partea UDMR care nu au bunul simț să respecte istoria locală.

Ceremonia a început cu trecerea în revistă a detașamentelor militare de prefectul Tibil și cu intonarea Imnului de Stat al României după care s-a săvârșit un serviciu religios.A urmat alocuțiunea prefectului Tibil și interpretarea cântecului Transilvanie Frumoasă de către tânăra Aida Negrea.Sute de sătmăreni au participat  la manifestările dedicate aniversării a 105 ani de la eliberarea orașului Satu Mare și a întregului județ de sub ocupația trupelor ungurești ale lui Bela Kun. Au fost prezente toate partidele politice și asociațiile românești care au depus coroane de flori.

GALERIE FOTO

Dintre parlamentarii sătmăreni au depus coroane de flori doar deputații Adrian Cozma și Radu Panait.

 

Ziua de 19 aprilie 2024 a debutat cu activitatea Asociației  Satele Unite ale Sătmarului care a refăcut parcursul istoric al trupelor românesti victorioase din 1919.

Participanții s-au adunat în fața Bisericii Ortodoxe “Nașterea Maicii Domnului” din Piața Soarelui. De acolo, participanții, îmbrăcați în costume de epocă și purtând steaguri tricolore, au urmat traseul istoric al trupelor românești pe principalele străzi ale orașului până la statuia Eroului Necunoscut.

Manifestarea aniversară de vineri, 19 aprilie 2024, s-a încheiat cu defilarea detașamentelor de militari.


GLORIE ETERNĂ OSTAȘILOR ROMÂNI!

 

Lasati un comentariu