S-a găsit profesor de matematică pentru clasa cu probleme de la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 10 aprilie 2024
S-a găsit profesor de matematică pentru clasa cu probleme de la Liceul Teoretic Carei

După mai bine de o săptămână în care elevii clasei a XI-a, secția română, specializare matematică-informatică de la Liceul Teoretic Carei au rămas fără profesor la disciplina Matematică, conducerea școlii a reușit să găsească pe cineva disponibil în persoana doamnei profesoare Gasko.

Urmare a unei reclamații depuse de un elev din clasa respectivă, profesorul Traian Tămîian a renunțat la orele care figurau de altfel ca ore suplimentare.

Campania agresivă dusă împotriva profesorului de matematică Traian Tămîian, recunoscut și premiat pentru realizări pe plan național, nu a rămas fără urmări și afectează în primul rând elevii.

Părinții elevilor din clasa respectivă au intervenit la Inspectoratul Școlar Județean pentru  ca profesorul Tămîian să revină la clasă dar decizia lui a fost de neclintit având în vedere atmosfera creată. Directorul liceului a refuzat ani la rând să acorde ore de dirigenție profesorului Tămîian precum și ore suplimentare din motive doar de el știute.

Profesorul Traian Tămîian este autor de culegeri de probleme, membru în comitetul de redacție al Gazetei Matematice, recompensat cu Diploma de Onoare în 2012 din partea Societăţii de Ştiinte Matematice din România.

Este  dublu licenţiat, absolvind Facultatea de Mecanică Timişoara şi Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Culegerea de probleme a prof.Traian Tămîian cuprinde peste 900 de exerciţii şi se adresează elevilor de liceu care se pregătesc pentru bacalaureat şi concursuri şcolare.

 

Lasati un comentariu