Sclifoselile UDMR Satu Mare după Sâmbra Oilor

• publicat la: 14 mai 2024
Sclifoselile UDMR Satu Mare după Sâmbra Oilor

UDMR Satu Mare remite un comunicat de presă imediat după vizita lui George Simion la Sâmbra Oilor de la Huta Certeze.

Am așteptat un comunicat de presă din partea UDMR și după data de 12 aprilie 2023 atunci când la Carei s-a organizat de către președintele UDMR o dezvelire de statuie care nu avea avize legale  și unde a cuvântat președinta Ungariei fără ca să existe traducere pentru români. Am așteptat un comunicat de presă și după data de 30 octombrie 2023 când la Satu Mare s-a dezvelit  o statuie a lui Petoffi cu sabia în poziție de luptă și cu intonarea doar a imnului Ungariei nu și al României, țara  în care se află municipiul Satu Mare și unde candidează reprezentanți ai UDMR.

Am așteptat un comunicat și după ce am semnalat că afișele electorale ale UDMR de pe panourile de afișaj din Carei nu respectă limba oficială din România, țara în care ne aflăm.

Nu sunt singurele situații în care UDMR nu dă dovadă de respect reciproc și bună înțelegere. De ce spuneți că se conviețuiește pașnic când de fapt românii care iau atitudine  împotriva discriminării sunt mereu hărțuiți cu procese și instigări din partea formatorilor de opinie? Câte instituții sunt conduse de români în Satu Mare sau Carei? De ce nu ați emis comunicat de presă atunci când la Carei sau Tășnad nu existau clase de profesională decât în limba maghiară pentru ospătari sau vânzători comerciali?

De ce nu militați pentru egalitatea în drepturi astfel ca și elevii români să aibă parte de aceleași specializări la clasele  de profesională ca și maghiarii?

Comunicatul remis dovedește doar disperarea de a nu mai putea controla județul în următorii 4 ani. A fost deranjat UDMR de dezvăluirile făcute de deputatul Adrian Cozma legate de afacerile imobiliare? Dacă nu sunt reale le puteți contesta în instanță nu să vă victimizați ca pruncii de grădiniță.

Aveți tupeul să aduceți vorba de Brătieni dar la Carei toți consilierii UDMR și conducerea exclusiv UDMR au votat ÎMPOTRIVA amplasării bustului lui Ionel Brătianu!

Consilierii UDMR Carei refuză Istoria României.Nu acceptă bustul primului ministru Ionel I.C.Brătianu în municipiul Carei

La fel au procedat consilierii UDMR și când a fost vorba de Mihai Eminescu sau Monumentul comemorativ al românilor persecutați etnic în 1940 și expulzați.

UDMR Carei interzice statuia lui EMINESCU în CAREI

A trebuit să insistăm ani și ani de zile pentru a ne primi dreptul  de a fi considerați cetățeni de rang egal cu minoritarii în condițiile în care lucrările nu erau din bani de la buget așa cum procedează UDMR care și-a renovat sediul de la Carei din banii careienilor.

Rușine UDMR pentru manipulare  și pentru faptul că nu reușiți să conviețuiți în bună pace cu românii iar în localitățile unde aveți reprezentanți la conducere aplicați politică de discriminare!

Redăm în continuare comunicatul de presă manipulator:

 

 

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu