Avalanșă de premii pentru eminescienii sătmăreni la ,,Memorialul Petkes Grigore” Carei

• publicat la: 17 noiembrie 2024
Avalanșă de premii pentru eminescienii sătmăreni la ,,Memorialul Petkes Grigore” Carei

Catedra de matematică a Liceului Teoretic Carei, în colaborare cu cadre didactice ale instituției, a organizat a XVI-a ediție a Concursului memorial de matematică „Petkes Grigore” în data de 16 noiembrie 2024.

Au participat un număr de 238 de elevi ( dintre care 177 de la gimnaziu) de la toate cele 8 nivele de studiu, gimnazial și liceal.

Au fost prezenți: la clasa a V-a 58 elevi, la clasa a VI-a 50 elevi, la clasa a VII-a 39 elevi, la clasa a VIII-a 30 elevi, iar la liceu, clasele IX-XII – 47 elevi.

O participare numeroasă a fost din partea  Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare. Elevii  prof. Moldovan Gheorghe, categoria gimnaziu, au reușit să obțină cele mai multe premii.

Organizatorii nu au făcut publică lista premianților dar  Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare se mândrește cu elevii săi care  au obținut nu mai puțin de 16 premii.

La clasa a V-a:

Locul I: Petruș Andrei

Locul II: Hăprian Tudor

Locul III: Onci Cristian

Mențiuni: Bretan Mihnea

La clasa a VI-a:

Locul I: Ardelean Andreea și Secan Miruna, la egalitate, cu 28 puncte, maxim posibil.

Locul III: Șichet Patric

Mențiuni: Sasu Tudor, Marina Lucian, Bob Antonia, Berko Carla.

La clasa a VII-a:

Locul I: Petruș Șerban

Locul II: Pugner-Donca Gerard

Locul III: Nădășan Alexandru

Mențiuni: Meșteșanu Darius, Feier Răzvan.

Concomitent cu corectarea lucrărilor, elevii veniți din alte localități au putut vizita orașul Carei, ghidați fiind de consilieri din cadrul Consiliului Elevilor LTC.

Un grup de câțiva elevi participanți au făcut un Tur al orașului Carei, însoțiți de reprezentantele CSE LTC: Varga Alesia din clasa a IX-a A, Mateș Ioana din clasa a IX-a C și Csenteri Maya din clasa a IX-a E.

Obiectivele cultural-istorice vizitate au fost: Monumentul Ostașului Român din Carei – monument istoric amplasat în centrul municipiului, opera sculptorului Vida Gheza și a arhitectului Anton Dâmboianu, inaugurat în anul 1964; Catedrala Ortodoxă Română SFÂNTUL DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR – construită între anii 1990-2007, piatra de temelie fiind pusă în data de 22 iulie 1990; Statuia Sfântului Florian inaugurată în anul 2014; Muzeul figurilor de ceară de la Castelul Karolyi – realizate de Megyeri Janos, care cuprind 26 de figuri de ceară reprezentând semnarea Păcii de la Satu Mare ( în fapt a trădării de la Carei a revoluționarului Rakoczi) , vizita regelui Ferdinand la Carei  dar și scene cu ultima vrăjitoare arsă pe rug.

Buletin de Carei,

portal românesc de știri din Carei, de 20 de ani în slujba careienilor

comentarii

de Vioara la 17 noiembrie 2024 - 17:27

Felictari, dragi elevi si profesori, care i-ati pregatit!

Lasati un comentariu