Prima înfățișare la Curtea de Apel Oradea pentru urmașii românilor discriminați de actualul guvern
• publicat la: 8 noiembrie 2024
Astăzi a avut loc la Curtea de Apel Oradea, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, prima înfățisare în procesul inițiat de Asociația românilor expulzați și refugiați în 1940, filiala Carei, împotriva CNCD. Completul de judecată a fost format dintr-un singur judecător. În sală au fost prezenți în jur de 50 de urmași ai românilor persecutați etnic în 1940 și discriminați în 2024 de guvernul Ciolacu.
La data de 27 martie 2023, o delegație a asociației noastre a avut o întrevedere cu președintele CNCD, Csaba Asztalos, la sediul instituției din București.
Urmașii românilor persecutați etnic în 1940 au semnalat la CNCD București discriminarea la care sunt supuși
Urmare a acestei întâlniri în care am solicitat constatarea discriminării românilor față de minoritari datorită faptului că doar minoritarii beneficiază de prevederile Legii 154/2021, CNCD a emis un răspuns unde la aliniatul 51. specifică negru pe alb că punerea în aplicare a legii s-a făcut având în vedere prioritizarea bazată pe gravitatea situației adică românii nu au suferit consecințe atât de grave ca minoritarii!
CNCD consideră că suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor
Pentru această afirmație, asociația noastră a deschis proces împotriva CNCD, pentru anularea acestei hotărâri ce aduce atingere demnității românilor și falsifică istoria anilor 1940-1944.
Am cerut în instanță să se facă publică de către CNCD unitatea de măsură a suferințelor în baza căreia a stabilit care este nivelul suferințelor pentru minoritari și pentru români.
În România, taxele și impozitele nu se stabilesc în funcție de naționalitatea sau etnia cetățenilor. Atunci de ce o lege, aceeași lege, s-ar aplica diferit pe baza criteriilor etnice?
Urmașii românilor persecutați etnic în 1940 sunt acum discriminați de către guvernul Ciolacu. Toate postările despre subiectul discriminării românilor prin neaplicarea Legii 154/2021 decât pentru minoritari sunt supuse cenzurii. Ni se refuză până și libertatea de exprimare!
Vineri, 15 noiembrie 2024, se va comunica hotărârea Curții de Apel Oradea în ce privește dezbaterea din data de 8 noiembrie 2024.
Considerație și respect pentru toți românii prezenți în sala de judecată. Români veniți de la munca câmpului, din localități din mai multe județe. De aceștia s-a găsit să își bată joc guvernul actual!
Daniela Ciută,
urmaș de român persecutat etnic în 1940, discriminat, cenzurat și amenințat cu moartea fără a se cerceta și afla autorul
comentarii
de COSTEA ELEONORA la 9 noiembrie 2024 - 01:05
În Constanța sunt 30.000 de dosare depuse… Nu s-au primit deciziile , așa cum au primit bucureștenii! Solicit ca legea 154/2021 să fie aplicată cât mai curând !