Poliția informează…accident mortal, șofer în stare de ebrietate la Carei, furturi

• publicat la: 10 iunie 2019
Poliția informează…accident mortal, șofer în stare de ebrietate la Carei, furturi

41 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri sătmăreni în acest sfârșit de săptămână, 7 – 9 iunie a.c., în urma acțiunilor organizate pe raza județului Satu Mare, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, pe parcursul week-end-ului, polițiștii rutieri au aplicat peste 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 105 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 41 de conducători auto, dintre care 10 au fost depistați la volanul unor autoturisme aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, 17 au fost filmați și înregistrați de aparatul radar rulând cu viteze cu 50 km/h mai mari decât viteza maximă legală admisă iar alți 7 conducători auto au fost surprinși de polițiști în timp ce efectuau depășiri neregulamentare.

Totodată, polițiștii de ordine publică au aplicat, în perioada 7 – 9 iunie a.c., 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10 100 de lei, persoanelor care nu au respectat normele de conviețuire socială.

Totodată, ca urmare a acțiunilor organizate de polițiștii rutieri, în acest sfârșit de săptămână, care au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutier, au fost constatate 3 infracțiuni rutiere, în flagrant.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Carei, au identificat în trafic, la data de 7 iunie a.c., pe raza municipiului Carei, un conducător auto, de 33 de ani, care se afla la volanul unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l, alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării probelor de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Iar, sâmbătă, 8 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat un șofer, de 64 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza municipiului Satu Mare, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.  În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

 

Minori bănuiți de furt depistați și reținuți de polițiști

  2 minori, din județul Sălaj, bănuiți că la data de 6 iunie a.c. au sustras un autoturism, au fost reținuți de polițiști.

La data de 7 iunie a.c., polițiștii sătmăreni au fost sesizați despre faptul că la data de 6 iunie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea locuinței unei femei, din comuna Halmeu, de unde ar fi sustras un autoturism, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 20 000 lei.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii de investigații criminale cu sprijinul polițiștilor criminaliști, s-a stabilit faptul că persoanele bănuite de sustragerea autoturismului ar putea fi din județul Sălaj, astfel că în urma bunei colaborări cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, s-a reușit identificarea autoturismului pe raza localității Sărmășag, județul Sălaj.

De asemenea, persoanele bănuite de furt au fost identificate ca fiind 3 minori, de 17, 16, respectiv 15 ani, toți din localitatea Derșida.

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că aceștia ar fi sustras un alt autoturism de pe raza localității Derșida, județul Sălaj, la data de 5 iunie a.c., autoturism care a fost abandonat și ascuns pe raza județului Satu Mare.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii participației fiecăruia și a întregii activități infracționale a acestora, iar față de minorii de 16 și 17 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, de către polițiști, în cadrul dosarului penal întocmit sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și cu numere false de înmatriculare.

Iar în urma prezentării în fața instanței de judecată, pe numele celor două persoane reținute a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Accident mortal de circulație

 O femeie a decedat și alte 3 persoane au suferit vătămări corporale în urma unui accident rutier produs ieri, 9 iunie a.c., în jurul orei 22.00, pe DJ 108L.

Aseară, în jurul orei 22.00, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre faptul că pe D.J. 108L, în afara localității Craidorolț, a avut loc un eveniment rutier.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Pișcari, conducând un autoturism pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă și a consumului de alcool, a pierdut controlul asupra acestuia, intrând într-un stâlp aflat în afara părții carosabile.

În urma impactului a rezultat decesul unei pasagere, de 58 ani, din localitatea Pișcari, rănirea gravă a conducătorului auto și a altei pasagere, de 29 ani, din localitatea Gelu, și rănirea ușoară a unei minore, de 8 ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

 

 

Lasati un comentariu