Supă cremă de caşcaval şi cartofi

• publicat la: 6 martie 2013
Supă cremă de caşcaval şi cartofi

Supa cremă de caşcaval si cartofi este cremoasă, fină si parfumată pe care trebuie să o incerci intr-o seară de primăvară rece. Se face repede, dar nu trebuie abuzat pentru că este plină ce calorii… gustoase, dar tot calorii se numesc.

Ca să faci patru portii potrivite de supă cremă de cascaval si cartofi ai nevoie de 700 de grame de cartofi albi, patru căţei de usturoi, o cană cu lapte, sare si piper, 50 de grame de unt, patru linguri cu smantana si 200 de grame de cascaval afumat. Adauga o lingurita de cimbru si o legatura de pătrunjel proaspăt si, dacă vrei, câteva felii de sunculiţă rumenite bine, pentru servit.

Curata cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Taie in bucatele mici cascavalulul. Pune untul la topit intr-un vas si adauga cascavalul. Tine pe foc mic pana ce cascavalul se topeste. Adauga din cand in cand putin lapte, si amesteca de fiecare data energic cu o furculita.

Cand cartofii au fiert bine pune-i intr-un blender si transforma totul in crema cu o parte, mai mare sau mai mica, din apa in care au fiert cartofii, in functie de cat de subtire vrei sa fie supa). Adauga smantana si restul de lapte. Pune supa pe foc si adauga usturoiul tocat foarte fin, iar cand este gata sa clocoteasca adauga crema de cascaval si amesteca bine. Pune sare si piper, dupa gust, adauga cimbrul uscat si patrunjelul tocat marunt.

Serveste imediat simpla sau decorată cu fâşiuţe de şunculiţă rumenită. Este delicioasă!

Lasati un comentariu