Simona Halep: Mă bucur că sunt din România

• publicat la: 8 iunie 2014
Simona Halep: Mă bucur că sunt din România

Simona Halep a sosit duminică seară acasă, după finala de la Roland Garros, pierdută, sâmbătă, în faţa Mariei Sharapova.

La aeroport a fost întâmpinată de numeroşi susţinători, iar jurnaliştii au fost şi ei prezenţi în număr mare. Nu au lipsit nici oficiali ai Federaţiei Române de Tenis, în frunte cu George Cosac.

Fanii i-au adus  flori şi  au strigat „Simona, te iubim!”, „Eşti o campioană!”.

Însoţită de delegaţia  de tenis şi familie, Simona a  ajuns pe aeroport în jurul orei 19.00, iar la coborâre a primit un buchet mare de flori.

„M-am simţit mândră că sunt româncă. Că o pot susţine din tribună. Ţin să te felicit pentru tot ceea ce faci”, a spus ministrul tineretului şi sportului Gabriela Szabo.

La rândul ei, Simona a mărturisit, în cadrul conferinţei de presă, care s-a desfăşurat în salonul oficial al aeroportului Henri Coandă, că este chiar mai emoţionată acum decât în finala meciului.

„Sunt mult mai emoţionată acum decât la finala Roland Garros. Este un moment deosebit pentru mine. Mă bucur că sunt din România şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru tot. Le mulţumesc şi părinţilor, şi familiei mele. Prietenilor care au suferit alături de mine două săptămâni la Paris. Mulţumesc din suflet şi cred că nu pot exprima toată aprecierea pe care o am faţă de toţi prin cuvinte.

Tristă nu pot să fiu, a fost cel mai important meci din cariera mea. Am jucat la cel mai înalt nivel. Sper ca multi copii să vină la tenis după acest meci”, a declarat Simona.

În ceea ce priveşte arbitrajul din setul decisiv, Halep a spus ca nu cunoştea regulamentul, dar că arbitrul a fost tolerant cu sportiva din Rusia.

„Nu prea cunosc regulile, dar Maria a stat foarte mult înainte să servească. La 4-4, în decisiv, credeam că o să se repete, dar arbitrul mi-a zis că trebuia să dau peste fileu. M-a afectat puţin, dar o să trec peste”, a spus Halep.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

După Roland Garros, Simona obţine 1.300 de puncte WTA, iar de luni va ocupa locul 3 în ierarhia mondială.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu