Istoria secretă a Sătmarului

• publicat la: 20 martie 2010
Istoria secretă a Sătmarului

Vineri, la Centrul Cultural al Municiului CAREI a avut loc prezentarea cărţii Istoria secretă a Sătmarului, semnată de Felician Pop şi Robert Laszlo.

La eveniment au participat elevi de la Liceul Teoretic, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu şi de la Grupul şcolar Simion Barnutiu, insoţiţi de cadre didactice.Au mai fost prezenţi şi reprezentanţi ai Bibliotecii Municipale , reprezentanţi ai mass-media precum şi alte persoane interesate de acest subiect.

Au luat cuvântul D-l Bogdan Georgescu, directorul Centrului cultural şi pr.gr-catolic Ioan Valeriu care au mulţumit autorilor pentru strădaniile depuse  in scoaterea la lumină a istoriei locale mai puţin cunoscute.

Cei doi autori şi-au susţinut punctele de vedere in ce priveşte motivele care i-au determinat să purceadă la realizarea acestei lucrări precum şi opiniile  lor vizavi de metodele actuale de predare a istoriei in şcoli.

D-l Felician Pop a provocat careienii la realizarea unei lucrări similare care să dezvăluie Istoria secretă a Careiului.Ar fi fost interesant un schimb de opinii cu cei prezenţi

In final, D-l Deak Endre a susţinut un recital muzical medieval  de inaltă ţinută , la lăută.

Daniela Ciuta

Lasati un comentariu