Pentru că vor primi doar 87% din salar în această lună, profesorii careieni ameninţă cu închiderea şcolilor

• publicat la: 4 martie 2010
Pentru că vor primi doar 87% din salar în această lună, profesorii careieni ameninţă cu închiderea şcolilor

Profesorii careieni au ajuns la capătul răbdărilor. După ce au aflat că nu vor primi salariul al XIII-lea, din lipsă de fonduri, acestora li se vor diminua şi salariile. În această lună, ei vor primi doar 87% din valoarea lefurilor aferente lunii februarie.

Situaţia dramatică a dascălilor a alarmat, cum era de aşteptat, sindicatele. Liderii Confederaţiei Naţionale Cartel Alfa, filiala Satu Mare, au organizat miercuri o conferinţă de presă, anunţând o serie de proteste pentru săptămânile următoare. Reprezentantul filialei, Vasile Dârle, a declarat că se pregăteşte un val de mişcări sindicale, care va începe prin pichetarea Prefecturii Satu Mare în data de 11 martie, de la ora 14.30. Se estimează că vor fi peste 100 de lideri de sindicat din sectorul bugetar. De asemenea, în data de 12 martie, de la ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ, este programată o întâlnire cu parlamentarii sătmăreni, tema dezbaterii fiind revendicările sindicaliştilor. Principalele nemulţumiri sunt cele legate de reducerea numărului de personal şi proiectul de lege al pensiilor.

În perioada 15-30 aprilie va avea loc un miting la Bucureşti, iar dacă reacţia din partea Guvernului se va lăsa aşteptată, se va declanşa o grevă de avertisment la nivel naţional, culminând cu o grevă generală pe termen nelimitat.

Vicepreşedintele Ioan Drăgan, cel care este şi lider al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Satu Mare, a declarat că municipiul Satu Mare e ca un „butoi de pulbere”, iar profesorii s-ar putea să-şi piardă răbdarea şi să-şi întrerupă activitatea.

„Am semnale cum că unii colegi vor face acţiuni spontane, ajungându-se până la închiderea şcolilor. E inadmisibil ca pentru o muncă prestată să primeşti jumătate din salar. Atât de grav cum e la noi în judeţ nu mai există niciunde” – a adăugat Ioan Drăgan.

P.S.

comentarii

de MARIN la 4 martie 2010 - 11:41

Da voi care lucrati in mass media ce salarii aveti ????si cat trebuie sa munciti?aveti cate 3 locuri de munca si toate salarile la un loc nu fac nici macar atat cat vor primii profesorii acum 87%,hai ca ne-am cam saurat de plangaretii astia ,oricum au salarii mari pe langa cat presteaza,apoi orele particulare ,cadourile ….ce ar zice daca ar lucra pentru 400- 500 lei ca altii din domeniul privat ?

de MARIN la 4 martie 2010 - 11:42

Da voi care lucrati in mass media ce salarii aveti ????si cat trebuie sa munciti?aveti cate 3 locuri de munca si toate salarile la un loc nu fac nici macar atat cat vor primi profesorii acum 87%,hai ca ne-am cam saurat de plangaretii astia ,oricum au salarii mari pe langa cat presteaza,apoi orele particulare ,cadourile,vacantele ce tot vor ? ….ce ar zice daca ar lucra pentru 400- 500 lei ca altii din domeniul privat ?

de Dragos la 4 martie 2010 - 13:03

Care e problema Marine? Tu castigi prea putin sau profesorii prea mult. Ca pana la urma nu am inteles.

Si sa nu uitam importanta profesorilor. De nu erau ei tu nu puteai acuma citi si scrie.

Ce-i drept, de nu era mass-media, tu nu puteai acum sa iti exprimi parerea.

de ANDREI la 4 martie 2010 - 18:33

………da,pai fiecare asi apara saracia si nevoile si neamu……….

de Mihail la 13 aprilie 2010 - 03:54

As face o propunere:
Sa-si dea profesorii demisia,sa se scoata posturile la concurs fiind acceptati doar cei cu doua facultati si cu masteratul terminat fara a primi al treisprezecela salar si cu o leafa diminuata la 50%.Ce parere aveti…ar ramane posturi vacante?
Eu unul nu as crede.

Lasati un comentariu