Angajaţii unei fabrici de bere, în grevă după ce li s-a interzis să mai bea la muncă

• publicat la: 9 aprilie 2010
Angajaţii unei fabrici de bere, în grevă după ce li s-a interzis să mai bea la muncă

Câteva sute de lucrători şi şoferi din Danemarca ai Carlsberg au întrerupt lucrul în ultimele două zile în semn de protest faţă de decizia grupului danez de a limita consumul de bere la pauzele de masă.

Greva din Danemarca este o reacţie la noile reguli introduse pe 1 aprilie de Carlsberg privind consumul de bere la locul de muncă, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Jans Bekke.

“Berea, apa şi băuturile răcoritoare erau gratis peste tot. Ieri (miercuri – n.r.), berile au fost scoase din toate frigiderele. Singurul loc unde se poate bea o bere de acum este cantină, la ora prânzului”, a arătat el.

Bekke a arătat că şoferii aveau în mod tradiţional dreptul la trei beri pe zi în afara pauzei de masă, iar lucrătorii din depozit îşi asumaseră acelaşi privilegiu.

“Din această cauză, personalul din depozit a intrat ieri în grevă, iar ceilalţi angajaţi au întrerupt lucrul din solidaritate”
, a spus reprezentantul Carlsberg.

Potrivit companiei, un total de 800 de angajaţi au întrerupt lucrul miercuri, iar 250 erau în grevă şi joi. Sindicatele au decis să analizeze disputa.

Astfel, fabrica de bere din Copenhaga a Carlsberg nu va face livrări joi şi se vor înregistra întârzieri şi în restul ţării, însă grupul anticipează că impactul financiar al grevei va fi unul redus.

Lasati un comentariu