Zero kilometri de autostradă în 2010!

• publicat la: 20 aprilie 2010
Zero kilometri de autostradă în 2010!

Anul trecut, Radu Berceanu ne spunea că în 2010 se vor inaugura 100 de kilometri de autostradă. Recent, Berceanu şi-a revenit: “Probabil că nu vom inaugura nici un kilometru în 2010”.

După ce săptămâna trecută s-a anulat, din lipsă de finanţare, contractul de construire a tronsonului Comarnic- Braşov al “Autostrăzii Zăpezii”, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, ne dă o veste şi mai proastă. “Probabil că nu vom inaugura nici un kilometru de autostradă în 2010”, a declarat demnitarul pentru ziarul Gândul. De altfel, Berceanu a precizat că “planurile nu au fost gândite strategic de la început”.

Cu alte cuvinte, după ce s-a făcut o licitaţie pe bani publici, după ce s-a anunţat şi un program de construire a autostrăzilor, planurile nu mai sunt bune şi trebuie făcute altele. Ce e şi mai strigător la cer e faptul că, în doar câteva luni, din decembrie 2009 şi până acum, numărul kilometrilor de autostradă care trebuiau inauguraţi în 2010 a scăzut, în declaraţii, de la 100 la 0!

Trebuie reparaţi 12.700 km de drum


“Vom inaugura 100 de kilometri de autostradă în 2010”
, ne “vrăjea” Berceanu înainte de Crăciun! Pe de altă parte, aproximativ 80% din drumurile din România sunt pline de gropi. Astfel, din lungimea totală a şoselelor naţionale, de 16.062 de kilometri, 12.700 km necesită reparaţii de 40 de milioane de euro.

comentarii

de Gabi la 24 mai 2010 - 07:14

Acest domn Berceanu a facut cele mai paguboase investitii din ultimii 20 de ani.Nici nu e de mirare ca toate se probusesc in Ministerul Transp.incepand de la CFR,Metrrex,etc.Ne-a batut Dumnzeu cu un asemenea ministru!N-a facut altceva decat sa minta cu nerusinare tot timpul de cand este ministru!Rusine!!!Eu personal,atunci cand unul din ministrii PDL vin si spun ca un lucru e alb,ma gandesc imediat si la varianta ca ar putea fi si negru,cu sanse de 90%.

de kovacs antal (puha) la 24 mai 2010 - 08:30

vezi Gabi?!,pt asta sa ramana inventatorul aici?!

de cititor la 24 mai 2010 - 09:46

Da, tocmai pentru asta sa ramana, ca sa nu ne mai conduca cei care nu stiu sa scrie corect, sa judece corect si sa-si dea cu parerea …in toate domeniile , indiferent de pregatirea lor, de profesia lor; doar nu vrei sa ramai singur in tara asta, puha?
sau vrei sa ramana toti incompetentii si tu sa fii capul lor?

de kovacs antal (puha) la 24 mai 2010 - 10:18

nu,vreau sa ramai tu,profesore!si sa vina inapoi toti hotzi care ne fac de rusine peste tot in lume!iar tu mare corectitudine,de ce nu scrii cine este?!mai bine cu atat decat cu diploma cumparata ca majoritatea din aceasta tara! zi ca nu am dreptate?!

de cititor la 24 mai 2010 - 11:10

asa a zis si vulpea de struguri (citeste fabula)! deoacamdata se pare ca tu nu ai reusit sa ai nicio diploma vopsita darmite una reala; asa ca nu mai fii suparat pe viata asta; unii sunt corecti si reprezinta cu mandrie tara asta care nu-ti place tie; asa ca acel inventator sau ca acei olompici care iau premii internationale; vezi, nu toti sunt prosti si cersetori sau hoti; nu trebuie sa judeci un popor dupa niste ratati incurabili in numar nesemnificativ, crede-ma .Inca mai avem oameni care ne reprezinta cu mandrie; uita-te la cei dela TAPO Carei- Felicitari lor!si altii si altii….nu e bine s te incarci cu atata ura; viata e scurta.

de kovacs antal(puha) la 24 mai 2010 - 11:59

eu nu am ura pe nimeni!,iar daca vroiam faceam si o facultate! nu am avut si nu am nevoie!nu am zis ca toti sunt prosti,dar cu pasaportul romanesc am patit-o si eu personal la un magazin din Braunschweig,unde nu mi s-a dat telefon pt ca „toti romanii sunt hotz”,am si trei colegi dintre care unul de nat romana ,martori!!!!

de cititor la 24 mai 2010 - 13:43

ti-am zis eu sa citesti fabula; daca nu esti coerent nu intelege nimeni ce vrei sa spui; poate nu strica putina scoala in plus, macar sa te poti face inteles; si eu calatoresc mult in strainatate dar daca cunosti limbi straine si te porti civilizat, nu e o problema.Si sa stii ca si strainii au hotii lor la fel si tampitii lor, ca doar nici ei nu sunt mai cu mot.

Lasati un comentariu