Scrisoare de mulţumire pentru greviştii din Invăţământ

• publicat la: 29 mai 2010
Scrisoare de mulţumire pentru greviştii din Invăţământ

Dorim să mulţumim tuturor colegilor care au inţeles importanţa şi greutatea acţiunilor noastre revendicative şi vor intra intra in grevă incepând cu 31 mai.

Totodata dorim să felicităm acei colegi care, in ciuda presiunilor au dat dovadă de curaj şi nu s-au lăsat intimidaţi. Sunt multe şcoli unde s-a procedat la convingerea sau intimidarea colegilor ca să nu participe la grevă.

Ameninţarea suplinitorilor că din toamnă nu vor avea catedre. Ameninţarea colegilor titulari că dacă intră in grevă nu vor putea obtine calificativul de foarte bine. Au fost şi ameninţări de genul – cei care intră in grevă işi vor pierde gradele didactice. Vă daţi seama cu ce prostii pot veni??

Apreciem colegii care au dat dovadă de mândrie şi nu şi-au schimbat opinia certificată prin semnarea Referendumului, indiferent de ce presiuni s-au făcut asupra lor.

Doresc şi prin această cale să fac un apel, din nou, către colegii care intenţionează să nu participe de luni la Greva Generală a  cadrelor didactice, să se alăture şi ei grevistilor.  In România există două categorii de oameni. O categorie foarte restrânsă de oameni, care sunt mulţumiti, şi o alta , foarte foarte mare de oameni nemulţumiti.

Să fim tentanti să credem că profesorii care nu fac grevă luni, fac parte din prima categorie?

Din toamnă, nu vom avea nici salarii şi nici catedre, mulţi dintre noi. Ce vom face? Ne vom certa de ce nu ne-a reuşit greva? Ne vom scoate ochii unul celuilalt? Nu am dori aceste lucruri. Si aşa situatia este foarte tensionată.

Dl. Ministru Funeriu, se pare că şi-a pierdut busola. Prin modul in care a acţionat se vede clar acest lucru.

Într-o  situaţie extrem de tensionată, mai toarnă  gaz pe foc, in loc să detensioneze situaţia.

Conform  datelor  pe care le deţinem, până   vineri la pranz, membrii Sindicatului Liber Satu Mare sunt in Grevă Generală in proporţie de 75%. Deci suntem in graficul pe care l-am inaintat la Bucureşti  – SLI SM  procentaj 75%.

Stimaţi colegi, să nu ne lăsăm intimidati, să nu ne lăsăm terorizaţi. Să arătăm că acţiunile aberante venite de la Funeriu in jos nu fac altceva decât să ne intărâte şi nicidecum să ne sperie.

Se vede şi de data aceasta foarte clar, că Ministerul nu a dorit  dialog, ci s-a avântat in măsuri represive asupra categoriei socio profesionale pe care ar trebui să o reprezinte. Măsuri dictatorialo-ceauşiste.

Să nu mai pomenim  de amenintările pe care le-a făcut asupra liderilor de sindicat.

SLI Satu Mare a ieşit pe toate canalele posibile cu pozitia fermă de a respinge cele făcute de Minister. SLI SM a reacţionat extrem de dur la ştirea actiunilor represive, ameninţând cu plângere penală asupra oricărei persoane care face presiuni asupra membrilor noştrii de sindicat, sau asupra altor colegi.

Am dori să ştim şi pozitia FEN (Sindicatul Federatia Educatiei Nationale) Satu Mare legat de aceste probleme. Poate  din lipsa  de informare, dar nu am citit nimic privind poziţia oficială a FEN Satu Mare privind aceste măsuri represive, aberante, dictatoriale venite de la Minister. Mai aşteptăm. Poate vom afla odată şi poziţia dânşilor.

Vă multumesc pentru atenţie.

Vă voi informa permanent despre ce se intâmplă.

Cu bine,
Victor Oprea
Lider Zonal SLI SM
Membru in Biroul Operativ SLI SM

comentarii

de Socrates la 30 mai 2010 - 09:13

“Feriti-va de darul Grecului!”

de Gabi la 30 mai 2010 - 20:06

Felicitari celor care nu s-au lasat intimidati si au semnat pentru greva!Chiar daca nu sunt cadru didactic,am inteles,(cu toate ca am un baiat student,)de importanta acestei greve si de puterea implicatiilor pe care o poate transmite aceasta pe piata politicii!Va felicit dragi dascali,totodata, dezaprob faptul ca, desi sunt ceferista,liderii nostri au muscat momeala guvernului si nu au semnat pentru 31 MAI,asa cum trebuiau s-o faca pentru a se demonstra astfel unitatea nationala,care, din nefericire a disparut in ultimii ani!O sa vedem noi mai tarziu,nu e prima oara cand liderii nostri de sindicat ne-au tradat!Avem exemplul d-lui Popa Gheorghe,care,peste noapte a ajuns mana dreapta a lui Berceanu(Secretar de Stat la Ministerul Transp.)RUSINE tuturor tradatorilor!!!Ca ei sunt multi,de aceea cei de la putere fac tot ce le trece prin cap!N-au nevoie de ajutorul nimanui,ei se descurca, deoarece noi romanii, suntem dezbinati si e foarte usor sa fim condusi asa si manipulati dupa bunul lor plac.!Inca mai traim pe principiul,,daca moare capra mea,sa moara si a vecinului”!Treziti-va oameni buni ,pana nu va fi prea tarziu,nu va mai bagati capul in nisip ca strutul!

de vasile la 3 iunie 2010 - 01:20

Profesorii romani nu inteleg un lucru.. la fel ca si toti romanii care inca mai sunt in Romania…

Cu totii faceti parte dintr-o familie saraca numita Tara Romaneasca. Degeaba cereti caci nu e de unde. Cand parintii mei erau someri nu prea puteam sa visez la salam. Ce rost avea sa fac greva foamei cand foame era? Stiu ca profesorii nu fac greva foamei.. insa tot ce se face acum in Romania pe linie de greva e egal cu zero.

Singura solutie, o luati de la capat intr-o alta tara… cu tot cu studii si munca benevola pentru experienta si o linie in plus in CV. . . daca va permiteti munca benevola.

E greu peste tot. Mi se pare stupid trambitatul acesta gen GREVA. Pierdere de vreme.

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 6 iunie 2010 - 19:02

Asai Vasalica,PIERZI SI TU VREMEA postand si comentand articole, nu intelegi nimic!!!Oamenii au dreptul sa se manifeste,cum si tu ai dreptul sa te exprimi!
Solutii sunt,dar nu se doresc a fi luate!Ai face bine sa nu trimiti profesorii in alte tari sa faca munca benevola,se intelege clar unde bati,esti destept foc,iti arde capul ca si gheata !!!!fa bine si schimbati mentalitatea,poate scapi de aroganta.

de vasile la 8 iunie 2010 - 23:47

Draga cetitorule,

Arogantul iti aduce aminte ca singura solutie ca Guvernul Romaniei sa iti plateasca salariul dorit este nula. Ca nu se doreste?… Cred ca aberezi rau. Guvernul ca si Plaiurile Romanesti sunt falimentare in viziune si infrastructura iar ca urmare -inclusiv- financiar.

Deci daca nu e de unde sa te plateasca, devii capsunar cum au facut-o multi altii. inclusiv medici, avocati, samd. Viziunea mea o depaseste mult pe a ta prin simplul fapt ca am incetat sa mai sper la ceva bun din partea Romaniei. Dar voi, pe mai departe dati cu pumnul in masa si cereti…

Asteptati mult si bine.
Viata lunga….

Lasati un comentariu