Ziua Independenţei şi Ziua Europei la Şcoala „Vasile Lucaciu” Carei

• publicat la: 12 mai 2010
Ziua Independenţei şi Ziua Europei la  Şcoala „Vasile Lucaciu” Carei

Zilele trecute, elevii clasei VII B de la Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Lucaciu” din Carei, coordonaţi de profesoarele  Nicoleta Ioan, Rodica Pop,Belteki Francisc şi Olea Mioriţa  au marcat, în sala festivă a instituţiei împlinirea a 133 de ani de la Războiul de Independenţă şi 60 de ani de la înfiinţarea Uniunii Europene.

S-a prezentat un program artistic,un film tematic în Power Point şi o expoziţie de planşe, portofolii, care au reliefat atât importanţa Războiului de Independenţă pentru istoria naţională cât şi bucuria de a trăi într-o casă comună europeană.

Dintre elevii care au lucrat la realizarea Power Point-ului se numără şi Denisa Bâc, Alexandra Coneac, Janet Drimuş şi Andrei Varga.

La capitolul prezentări de planşe s-au evidenţiat elevii Raluca Buzaş, Phillis Zaharia, Alex Malinetescu, Raul Nuna, dar şi elevi din clasele VA, VB, VIB.

Un moment emoţionant s-a săvârşit la intonarea Imnului Europei „Odă Bucuriei”, melodia marelui compozitor clasic Ludwig van Beethoven, ridicând întreaga asistenţă într-un cânt general al bucuriei şi unităţii.
Valeriu Ioan

Lasati un comentariu