Forintul s-a prăbuşit în urma declaraţiilor alarmiste ale preşedintelui Fidesz

• publicat la: 4 iunie 2010
Forintul s-a prăbuşit în urma declaraţiilor alarmiste ale preşedintelui Fidesz

Moneda ungară a înregistrat cea mai mare scădere la nivel mondial, după ce vicepreşedintele partidului Fidesz, Lajos Kósa, a declarat că ţara sa se îndreaptă spre o situaţie asemănătoare cu cea a Greciei.

Moneda naţională a Ungariei s-a depreciat joi în faţa euro, după ce vicepreşedintele partidului de guvernământ, Fidesz, a declarat că ţara se îndreaptă spre o situaţie asemănătoare cu cea a Greciei, informează Bloomberg.

„Ungaria are foarte puţine şanse să evite o situaţie ca cea a Greciei”, a declarat Lajos Kósa, care este şi primarul Debrecenului.
Forintul s-a depreciat cu până la 0,9%, înainte de a fi tranzacţionat cu 0,7% mai puţin la 277,45 forinţi / euro, la 15:28, ora Budapestei. Moneda ungară a înregistrat cea mai puternică scădere dintre cele peste 170 de ţări monitorizate de Bloomberg.

De asemenea, Kósa a adăugat că economia ţării „se află într-o situaţie mult mai rea” decât prevăzuse partidul său.
„Se pare că obiectivul nostru principal este momentan evitarea falimentului din cauza datoriilor de stat; există şanse foarte slabe să evităm o soartă precum cea a Greciei, deoarece situaţia actuală este mult mai gravă decât am crezut iniţial”, a declarat Kósa în cadrul unei conferinţe la Budapesta, informează Portfolio.

Vicepreşedintele Fidesz a adăugat şi că în sectorul administrativ există situaţii în care salariile pe luna iunie nu vor putea fi plătite, conform cotidianului ungar.

Kósa a declarat că încă nu se pot discuta chestiuni concrete, deoarece partidul are nevoie de toate informaţiile pentru a lua o serie de decizii la sfârşitul acestei săptămâni sau, cel târziu la începutul săptămânii viitoare. „Un lucru este sigur : avem de-a face cu o sitaţie de urgenţă”, a declarat el.

„Trebuie să luăm măsuri imediate, indiferent de costuri, acum că corabia se scufundă. Nu putem implementa măsuri generale de criză, politica economică trebuie să se bazeze pe principii complet noi”, a mai declarat Lajos Kósa, citat de Portfolio.

ziare.ro

Lasati un comentariu