Funeriu:10.000 de oameni vor părăsi sistemul de educaţie din toamnă

• publicat la: 7 iulie 2010
Funeriu:10.000 de oameni vor părăsi sistemul de educaţie din toamnă

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, la REALITATEA.NET Live, că cele 15.000 de norme reduse prin ordonanţa 114/2009 vor fi eliminate din luna septembrie 2010, când aproximativ 10.000 de oameni vor pleca din sistem. Niciun titular nu va fi afectat însă de această decizie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat încă din 2009, că în toamna acestui an, 15.000 de norme din învăţământ trebuie să dispară. În replică, sindicatele din educaţie spun că se tem că măsurile ministerului ar putea da peste cap sistemul.

„Începând cu 1 septembrie, 4.000 de profesori titulari vor rămâne fără normă, însă nu vor fi daţi afară din sistemul de educaţie. Aproximativ 10.000 de oameni, care nu sunt titulari, vor pleaca din sistem din luna septembrie”, a subliniat Daniel Funeriu la emisiunea REALITATEA.NET LIVE.

Cât priveşte reducerea cu 25% a salariilor, această măsură se va aplica şi în perioada vacanţei de vară, a lămurit oficialul.

„Din păcate acesea sunt salariile pe care şi le poate permite România astăzi. Mai mult, este un mare decalaj între cei nou intraţi în sistem şi cei în prag de pensie. Inechităţile dintre sistemul preuniversitar şi universitar au fost create de cei care ne critică astăzi”, a conchis Funeriu.

 ziare.ro

comentarii

de cititor la 7 iulie 2010 - 19:42

Nu 10 000 de cadre ar trebui sa plece,eu zic ca pentru ca sa fie ordine si criteriul de selectie sa primeze dupa cunostinte,eu as trimite acasa 50 000 de cadre;si cred ca ar fi de unde sa trimit,sincer,multi nici in clin,nici in maneca nu au cu invatamantul,nu au cele mai elementare simturi pedagogice;diplomele curg pe banda rulanta,an de an,mii de absolventi se doresc a se numi profesori,sincer,aici e adevaratul dezastru,scade calitatea generatiilor care vin,aceasta situatie ar trebui sa ingrijoreze guvernantii…dar din moment ce si imnul de campanie al presedintelui ales e compus de Guta cu Roxanna,printesa carpatilor…ce sa mai zicem…probabil azi maine si acesti artisiti vor fi profesori,vor preda lautaria in scoala,tigania si invidia,ura si ipocrizia,si vor fi prosti cu diploma…nu dau nume de universitati,nu vreau sa jignesc,dar in opinia mea,invatamantul romanesc este in pragul unui dezastru total!!!!!

Parerea mea…..

de edu la 8 iulie 2010 - 11:35

cititor, iti dau dreptate deoarece stiu ce se intampla in invatamant. e groaznica situatia. Ar trebui probabil lasati si cei tineri, dar tineri competenti si care au facut ceea ce au facut pe bune nu pe pile. Sunt multe cadre didactice care sunt puse prin pile, sau care deja sunt in pensie dar predau. Cam in aer toata situatia

de Gabi D la 24 iulie 2010 - 19:21

In mare parte,nu dau dreptate celor spuse mai sus,dar trebuie sa recunosc ca exista intradevar dascali care nu fac cinste meseriei lor.Dar sa nu uitam ca exista si oameni extraordinari care pun suflet in ceea ce fac si care au si rezultate!Oare de acestia va avea grija cineva,sau va fi si aceasta concediere la nivelul de ,,pile si relatii?”
As vrea sa cred ca nu… pentru ca mi-e frica de ceea ce traiesc si simt in momentul acesta!
In nici un caz insa n-o sa ma bucur niciodata pentru necazul altora!Asa sunt eu,iar aici,,,grasul” si ,,slabul” nu-si are rostul,mai ales ca intentia celui care-a lansat aceasta ipoteza a fost chiar discriminarea la care s-a ajuns acum!Si asta fara prea mult efort!De…!Stie Baselu cum trebuie sa ajunga la sufletul oamenilor!

Lasati un comentariu