Odorizantele de cameră cresc riscul de cancer mamar cu 20%

• publicat la: 21 iulie 2010
Odorizantele de cameră cresc riscul de cancer mamar cu 20%

Cercetătorii auajuns la această concluzie după ce au chestionat 800 de femei diagnosticate cu cancer la sân.

Femeile care îşi „parfumează” casele cu diverse odorizante de cameră se expun fără să vrea unui risc mărit de a se îmbolnăvi de cancer la sân, potrivit unui studiu, citat de Daily Mail.

Cercetătorii atrag atenţia că femeile care folosesc odorizante şi spray-uri pentru a înlătura mirosuriel neplăcute din baie, în special, sunt mult mai expuse.

Cercetătorii au chestionat 800 de femei diagnosticate cu cancer la sân. Potrivit reprezentaţilor Institutului Silent Spring, din Massachusetts, un institut unde se studiază legătura dintre chimicale şi sănătate, odorizantul de cameră, spray-urile de interior şi alte produse asemănătoare cresc riscul de cancer mamar cu 20%.

Iar folosirea zilnica a spray-urilor de interior, în special, face ca acest risc să ajungă chiar până la 30%, mai relatează Daily Mail.

Cercetatorii recunosc însă că este posibil ca femeile să fi exagerat frecvenţa cu care au folosit aceste produse, în încercarea de a da vina pe ceva pentru boala lor. Chiar şi aşa, spun ei, riscul acestor chimicale de a produce cancerul rămâne unul real, chiar dacă dimensiunea pericolului se diminuează.

Realitatea.net

Lasati un comentariu