Asistenta de la Giuleşti, reţinută de procurori pentru 24 de ore

• publicat la: 23 august 2010
Asistenta de la Giuleşti, reţinută de procurori pentru 24 de ore

Asistenta Florentina Cristea, de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinută in această seară de procurori, pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată judecătorilor mâine dimineaţa, care vor decide daca va fi sau nu arestată preventiv pentru 29 de zile.

Florentina Cristea a fost dusă cu duba Politiei in arestul Directiei de Cercetări Penale. Femeia a refuzat să vorbească cu jurnaliştii.

Procurorii au inceput urmărirea penală impotriva asistentei Florentina Cristea, de la Maternitatea Giuleşti, pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, in cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Procurorul Marius Iacob nu exclude punerea sub acuzare şi a altor persoane.

Asistenta riscă o pedeapsă intre doi şi şapte ani de inchisoare. Femeia urmează să mai fie audiată.

Datele preliminarii ale anchetei arată că asistenta a lipsit  12 minute din salonul de terapie Intensivă, intre 18.24 si 18.36, interval in care a izbucnit incendiul. Imaginile de pe camera de supraveghere arată, potrivit procurorilor, că asistenta a părăsit nejustificat de mai multe ori salonul şi inainte de incendiu.

Cinci copii au murit şi alţi şase sunt grav răniţi in urma incidentului de la Maternitatea Giuleşti.

stiriRol.ro

comentarii

de hidroizolatii la 25 august 2010 - 11:54

Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…(deoarece e deja imputit) de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum ,,Giulesti” ?

de Gabi D la 28 august 2010 - 05:21

Ai perfecta dreptate,nici eu nu sunt de acord ca numai cei mici sa plateasca,m-am saturat de atata ipocrizie!De ce s-a acceptat ca intr-un salon de terapie intensiva sa fie o singura asistenta pe schimb?Nu se poate,un om nu poate fi tratat asa numai pentru ca n-are functii de conducere.Dupa parerea mea,vinovati sunt toti cei care au blocat posturile in sanatate incepand de la prim ministru si terminand cu sarmana asistenta,care,intamplator sau nu ,de-a lungul carierei ei a salvat poate mii de vieti.!Imi pare nespus de rau pentru parintii indurerati si mai ales pentru acei ingeri ,care,inca de la nastere se aflau in locul unde luptau pentru viata,un loc care,din pacate s-a dovedit a fi pentru ei,,nepotrivit”Dumnezeu sa-i ierte!Iar in ce-i priveste pe preotii care se codeau daca sa-i ingroape cu slujba sau nu,ei fiind nebotezati si nu din vina lor sau a familiilor lor,ci a destinului,sa le fie rusine!Ei,micutii cu ce au pacatuit?

Lasati un comentariu