Chirurgia estetică, un moft la modă

• publicat la: 28 august 2010
Chirurgia estetică, un moft la modă

8 din 10 femei preferă să apeleze la chirurgia estetică decât să meargă la sala de fitness!

Chirurgia estetică a depăşit bariera necesităţii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum mărirea sânilor, modificarea formei nasului, eliminarea ridurilor sau abdominoplastia, devenind un capriciu al vremii in care trăim. Chirurgia estetică este supusă influenţelor externe la fel ca şi localurile pe care le frecventăm, muzica pe care o ascultăm sau stilul vestimentar pentru care optăm!

In prezent, in cartea de vizită a unei persoane sunt incluse şi interventiile estetice bifate, in scopul obţineri aspectului mult dorit. Dacă in trecut femeile erau mari amatoare de infrumuseţare cu ajutorul bisturiului, in prezent nici bărbaţii nu se dau inapoi atunci când este vorba despre obţinerea unui abdomen plat fără efort fizic sau a unor picioare mai drepte, cu ajutorul implantului de gambe.

30% dintre bărbaţi, „clienţi” ai chirurgiei estetice

Statisticile vorbesc de la sine atunci când este vorba despre interventii chirurgicale estetice. Potrivit The Telegraph, 8 din 10 femei preferă să slăbească prin intermediul chirurgiei estetice, in loc să apeleze la regim sau la exercitii fizice. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de către reprezentantii Societăţii Americane a Chirurgilor Esteticieni, 26% dintre femei nu au făcut niciodată execitii fizice, şi preferă chirurgia estetică in detrimentul unui program regulat de mers la sală. Datele nu exclud nici bărbaţii, astfel că 30% dintre reprezentantii sexului tare preferă să obţină abdomenul mult dorit cu ajutorul abdominoplastiei sau a liposuctiei.

Mărirea de sâni şi abdominoplastia, in topul intervenţiilor estetice


Potrivit datelor statistice, atât a celor primite din străinătate căt şi a celor rezultate din experienta la cabinet, primele cinci cele mai căutate interventii estetice pe anul care a trecut au fost mărirea de sâni, blefaroplastia, rinoplastia, abdominoplastia şi liposucţia”, a explicat dr. Calin Dobos, chirurg estetician, competentă in laser chirurgical.

In zilele noastre, bărbaţii au inceput să pună la fel de mult accent pe aspectul fizic ca şi femeile. Iar dacă acestea au o gamă variată de metode chirurgicale de infrumuseţare, iată că şi domnii au decis să işi ceară drepturile de a-si modifica părţi ale corpului pe care acest tip de chirugie nu le descoperise până acum. Este vorba mai exact despre zona pectorală, care poate fi dezvoltată in special prin activitate fizică intensă la o sală de sport. Doar că in lipsa timpului, a unei motivaţii sau ambitii suficiente, multi bărbaţi recurg la varianta simplă sau “muşchii deja lucraţi”.

Pe lângă zona pectorală, bărbaţii sunt amatori şi de intervenţii chirurgicale de imbunătăţire a activităţii sexuale (ingroşarea sau alungirea penisului).

Abdominoplastia, tratament anti-vergeturi

In ceea ce priveşte femeile, abdominoplastia este „regina” intervenţiilor estetice cu rol de retuşare a formei corpului.

Pentru a evita eventualele confuzii trebuie să facem diferenţa intre lipoaspiraţie, care actionează numai la nivelul depozitelor de grăsime, şi abdominoplastie, cu ajutorul căreia se indepărtează atat excesul de piele, cât şi ţesutul adipos din zona abdomenului.

„Abdominoplastia are duble beneficii. Nu numai că ajută la sculptarea unui abdomen de invidiat, dar actioneaza şi asupra vergeturilor, indepărtându-le impreună cu excesul de piele. Acesta este practic singurul tratament definitiv de indepărtare a vergeturilor”, a explicat dr. Călin Doboş.

topsanatate.ro

Lasati un comentariu