15 metode inedite prin care arzi 100 de calorii

• publicat la: 30 ianuarie 2011
15 metode inedite prin care arzi 100 de calorii

Dacă vrei să arzi rapid 100 de calorii şi nu ai chef nici să-ţi pui pantofii sport să mergi la alergat şi nici să-ţi iei echipamentul de fitness atunci salvarea vine de la activităţile tale zilnice. Treburile casnice şi hobby-urile preferate sunt o alternativă viabilă atunci când vrei să arzi câteva zeci de calorii fără să te stresezi prea mult cu asta.

1.Dă lovitura pe ringul de dans

În niciun caz nu va îndemn să demolati casa şi nici să vă treziţi vecinii cu başii care ies din difuzor. Trebuie doar să vă transformaţi căminul pentru aproximativ 20 de minute într-un ring de dans.  Alegeţi muzica preferată şi puneţi-vă pe treabă. Nici nu o să vă daţi seama cât de repede scăpaţi de 100 de  calorii, dar şi de stresul acumulat în ultimul timp.

2.Aspiratorul, aliatul tău in lupta cu caloriile

Daţi cu aspiratorul pentru 25 de minunte şi nu doar că veţi avea o casă mai curată, dar şi un corp mai tonifiat. Aspiratul ajută la tonifierea musculaturii din partea superioară a corpului, iar umerii şi bicepşii vor avea cel mai mult de câştigat. Bonus, 100 de calorii în minus!

3.Grădinăritul te ajută să arzi caloriile

Grădinăritul şi îngrijitul florilor timp de 30 de minute te ajută să pierzi aproximativ 100 de calorii. Faptul că trebuie să te apleci şi să te ridici în mod repetat ajută la tonifierea muşchilor coapselor şi a feselor. Aşa că profitaţi de ultimele zile frumoase de toamnă pentru a arde câteva zeci de calorii.

4.Călcatul rufelor te scapă de calorii

Cel mai mare chin pentru unele persoane, dar şi o metodă de relaxare pentru altele, călcatul rufelor poate să topească şi el vreo 100 de calorii. Ce-i drept trebuie să faci această activitate aproximativ 40 de minute pentru randament maxim.

5.Greblează frunzele din gradina

Greblatul frunzelor moarte din curte pentru circa 40 de minute te ajută să scapi de căteva zeci de calorii şi să te menţii în formă. Odata ce aţi terminat, strângeţi frunzele într-un sac şi duceţi-le la coşul de gunoi. Acest extra-exerciţiu o să completeze arderile.

6. Spală maşina

Spalaţi-vă maşina timp de 30 de minute. Iubiţi culoarea strălucitoare pe care o are acum? Ce ziceţi de faptul ca aţi ars 100 de calorii suplimentare până aţi ajuns să o faceţi să strălucească.

7. Corvoada casnică îţi subţiază talia

Ai 20 de minute şi nu ştii ce să faci în acest timp? Stergeţi praful de pe rafturi, aranjează patul, spală oglinda din baie. Rezultatul îl va reprezenta o casă mai curată şi o talie mai subţire.

8. Mergi la cumpărături

Shoppingul a fost mereu o metodă foarte bună de a te menţine în formă. De câte ori nu aţi renunţat la o ieşire la restaurant, sau să vă mai luaţi desert la masa de prânz, doar pentru a strânge bani pentru perechea de mănuşi pe care tocmai aţi văzut-o la magazinul din colţul străzii. El poate fi o sursă de a te menţine în formă şi altfel.  Alergatul timp de 30 de minute după cumpărături te scapă de 100 de calorii.

9. Găteşte!

Când te gândeşti la bucătarie şi la preparatul mesei gândul îţi zboară cu precădere la acumulatul de calorii şi mai puţin la cum să le dai jos. Află că poţi slăbi şi în bucătărie, mai ales dacă pentru preparatul bucatelor trebuie să frămânţi alautul pentru o plăcintă, să baţi friscă pentru o îngheţată cu fructe sau să macini condimentele pentru grătar. Renunţă la robotul de bucătărie pentru a te putea bucura de mâncarea pe care tocmai o prepari fără să-ţi fie frică de calorii.

10. Distrează-te puţin cu cei mici

Eşti mămică şi vrei cu orice preţ să rămâi în formă? Ce-ar fi să ieşi şi să te joci puţin cu cei mici. Nu doar că te vei bucura de statutul de cea mai tare mamă din cartier, dar e posibil să fii şi cea mai în formă dacă participi la câteva dintre jocurile acestora.

11.Ţopăie ascultând muzică la căsti

Ascultă la căşti melodiile preferate timp de 50 minute şi veţi vedea de ce sunt starurile pop atât de slabe. Nu vei putea să stai locului. Adăugaţi unele mişcări de dans pentru a obţine cu adevărat efectul dorit.

12.  Cantă la pian

Ce zici de eliminatul caloriilor prin artă? Cum? De exemplul cântând la pian. Se pare că 40 de minute de cântat la pian te scapă de mai bine de 100 de calorii.

13. Masajul te ajută să pierzi calorii

Dacă îi faci masaj iubitului sau soţului pentru 25 de minunte pierzi circa 100 de calorii. Aşa că poţi să-l răsfeţi mai des de acum în colo cu câte un masaj. Până la urmă este şi spre binele tău.

15.Mergi la o partidă de bowling

30 de minute de bowling te scapă de 100 de calorii. Dacă pui la socoteală şi distracţia aferentă unei ieşiri cu prietenii o să vezi că lupta cu grăsimile nu este chiar aşa de grea.

15.  Scoate câinele la plimbare

Cine a spus că cel mai bun prieten al omului este câinele avea foarte mare dreptate. Acesta poate să-şi mai ia un supranume. Acela de cel mai bun prieten al siluetei stăpânului. De ce spun asta? Pentru că o plimbare în ritm alert de 30 de minute alături de animalul de companie reprezintă o reţetă garantată de a scăpa de cel puţin 100 de calorii.

sursa Feminis

Lasati un comentariu