Baschetbalist român star în America

• publicat la: 12 ianuarie 2011
Baschetbalist  român star în America

Vlad Moldoveanu, fiul preşedintei Federaţiei Române de Baschet, face furori in baschetul universitar nord-american (NCAA).

Tânărul in vârstă de 22 de ani a realizat recordul carierei, 39 de puncte, in meciul câştigat de echipa sa in faţa campioanei en-titre.

Evolutiile lui Moldoveanu au ajuns subiect in paginile prestigioasei publicaţii Washington Post, care-i rezervă românului spaţii ample in editia tipărită de miercuri.

Sub titlul „Născut in România, star in America”, ziariştii de la Washington Post au realizat un articol despre jucătorul inalt de 2.06 metri, urmărit din tribună la ultimul meci chiar de mama sa. Formaţia sa, American Eagles, a obţinut in meciul cu Lehigh, campioana en-titre, scor 82-75, a patra victorie consecutivă, iar Moldoveanu a primit toate onorurile: premiul Asociaţiei Ziariştilor pentru jucătorul săptămânii in NCAA şi jucătorul săptămânii in Conferinţa de Est.

Vlad Moldoveanu a fost desemnat jucătorul săptămânii in NCAA pentru a patra oară in acest sezon (din totalul de 7 premii in carieră), iar in ultimele 7 partide a avut o medie de 25,1 puncte, care-l situează pe locul 12 in clasamentul marcatorilor NCAA, care cuprinde 3.000 de jucători.

Românul a fost asemănat deja cu legendarul Michael Jordan, care şi-a inceput cariera tot in campionatul universitar, iar despre el, antrenorul campioanei, Brett Reed, a spus: „Nu ştiu dacă există in ligă cineva care să aibă aptitudinile lui Vlad la asemenea dimensiuni.”

sursa  ziare.com

Lasati un comentariu