Hotel FM, va concura în a doua semifinală de la Eurovision

• publicat la: 22 ianuarie 2011
Hotel FM, va concura în a doua semifinală de la Eurovision

Hotel FM, formaţia care reprezintă România la Eurovision 2011 cu piesa „Change”, va concura în cea de-a doua semifinală a concursului, potrivit tragerii la sorţi desfăşurate la Teatrul Apollo din Dusseldorf.

Reprezentanţii României vor urca pe scena din Arenele Fortuna pe 12 mai, în cea de-a doua parte a acestei semifinale.

În a doua semifinală vor evolua şi concurenţii din Ungaria, Olanda, Bosnia şi Herţegovina, Ucraina, Cipru, Austria, Suedia, Moldova, Belgia, Slovacia (in prima parte a semifinalei), Israel, Macedonia, Danemarca, Belarus, Bulgaria, Estonia, Letonia, Slovenia si Irlanda în a doua parte a semifinalei).

În prima semifinală a Eurovision, organizată pe 10 mai, vor evolua artiştii din Albania, Finlanda, Armenia, Elveţia, Norvegia, Georgia, Turcia, Serbia, Rusia, Polonia (în prima parte a semifinalei), Croaţia, Azerbaidjan, Lituania, Malta, San Marino, Islanda, Grecia şi Portugalia (în a doua parte a semifinalei). Ordinea de intrare în concurs va fi stabilită de organizatori în martie.

Pe lângă telespectatorii ţărilor participante, în prima semifinală vor vota şi cei din Marea Britanie şi Spania, iar în cea de-a doua cei din Germania, Italia si Franţa.

Anul acesta, concursul va reuni participanţi din 43 de ţări, care vor concura în cele doua semifinale, cu excepţia Spaniei, Italiei, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei, calificate direct în finală ca urmare a statutului de ţări care contribuie financiar la organizarea Eurovision. Marea finală se va desfăşura pe 14 mai.

Eurovision 2011 va fi găzduit de Arenele Fortuna din Dusseldorf, care au o capacitate de 54.000 de locuri, însă la concurs numărul acestora va fi redus din cauza spaţiului ocupat de scenă şi de tehnica specială la o cifra ce depaşeşte 24.000.

Anul trecut, Germania – reprezentată de Lena cu piesa „Sattelite” – a câştigat concursul Eurovision organizat la Oslo, unde Paula Seling şi Ovi cu „Playing with Fire” s-a clasat pe locul al treilea.

sursa  Ziare.com

Lasati un comentariu