Instituţiile europene au reluat angajările! Salariile pentru incepători depăşesc 2.500 de euro!

• publicat la: 14 ianuarie 2011
Instituţiile europene au reluat angajările! Salariile pentru incepători depăşesc 2.500 de euro!

Veşti bune pentru românii care işi doresc să se angajeze intr-o instituţie europeană. Cei care vor să lucreze in statistică, finanţe, resurse umane sau IT mai pot depune dosarele pe EPSO, site-ul oficial de recrutare al Uniunii Europene, până pe 25 ianuarie. Si deşi etapele pe care candidaţii trebuie să le parcurgă pentru a se angaja sunt dificile şi durează chiar şi până la nouă luni, efortul nu rămâne nerăsplătit: salariul de pornire pleacă de la peste 2.500 de euro şi poate depăşi, in timp, 17.000 de euro. La care se adaugă şi alte facilităţi pentru familie şi copii!

In prezent, European Personnel Selection Office (EPSO) derulează o competiţie pentru asistenţi de gradul 3, pentru care cei interesaţi mai pot depune dosarele până pe 25 ianuarie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului).

Posturile disponibile se adresează celor care au o specializare in statistică (34 de posturi), finanţe/contabilitate (57 de posturi), resurse umane (36 de posturi) şi tehnologia comunicaţiilor şi a informaţiilor (67 posturi), iar salariile de incadrare pleacă de la 3.273 de euro pe lună.

Testele de preselecţie se vor susţine in perioada 21 februarie – 16 martie 2011.

Cât poţi să câştigi intr-o instituţie europeană

Deşi angajarea intr-o instituţie europeană presupune bani, timp şi stres, eforturile sunt răsplătite din plin dacă ajungi să lucrezi in acest sistem.

Astfel, in funcţie de specializare, gradul de pregătire sau de tipul de contract (perioada determinată sau nedeterminată), salariile pentru incepători pleacă de la 2.556 de euro şi ajung la 4.190 de euro pe lună.

Maximul salarial care se poate obţine ca funcţionar public intr-o institutie europeană depăşeşte 17.000 de euro pe lună, dar acest venit se câştigă după mulţi ani de vechime.

Pe lângă acest salariu lunar, in calitate de funcţionar public European mai primeşti şi următorele alocaţii:

– Alocaţie pentru familie

– Alocaţie pentru casă (2% din salariul de bază, plus 167 de euro)

– Alocaţie pentru copil aflat in intreţinere, in valoare de 365 de euro

– Alocaţie pentru grădiniţă, de 89 de euro

– Alocaţie de expatriere (16% din salariul de bază) sau alocaţie de rezidenţă in străinătate (4% din salariul de bază)

sursa  incont.ro

Lasati un comentariu