Clasamentul concursului I Like Eminescu

• publicat la: 20 februarie 2011
Clasamentul concursului I Like Eminescu

Vineri după amiază, Centrul Cultural Carei, a organizat în sala festivă a Casei Comunitare Sfântul Ladislau prima ediţie a concursului I Like Eminescu.

Sase şcoli , din trei localităţi au avut participanţi la această  competiţie. Juriul a fost format din Teodora Păcurar,studentă la Facultatea Babeş Bolyai din  Cluj,secţia actorie , Adrian Stefănuţ,absolvent al Facultăţii de Muzică din Oradea,secţia actorie şi  Diana Lupşica de la SC Ardealul Sa Carei.

Un numeros public a incurajat concurenţii care au prezentat fiecare câte un moment scenic având la bază opera sau viaţa lui Mihai Eminescu, în funcţie de propria viziune.

Au participat elevi de la Scoala generală din Pişcolt,  Şcoala Generala nr 1 din Carei, Şcoala Grigore Moisil din Satu Mare  alături de liceenii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu şi Liceul Teoretic Carei.

Elevii Scolii din Pişcolt  s-au prezentat cu două trupe, una formată din elevi ai claselor aV -a şi a VIII-a care au pus in scenă   poezia “Luceafărul”, cealaltă grupă prezentând un dialog imaginar dintre Eminescu şi o elevă.Viaţa poetului Eminescu a reprezentat tema scenetei” El n-a fost când era…,el e când nu e… ” a elevilor de la Şcoala Generală 1 din Carei.

Piesa elevilor de la Liceul Teoretic a transmis ideea incompatibilităţii cu poezia eminesciană aşa cum se intâmplă in lumea modernă precum şi faptul că un volum de Eminescu ajunge cu greu in mainile unui adolescent .Poeziile au fost recitate de diferite „personaje tipologice” ale extremităţii lumii de azi.Am putut remarca rockeri,romantici,naivi,tocilari,repperi, toţi inţelegându-l pe Eminescu intr-un mod diferit.Chiar dacă reprezentaţia a avut şi momente de ironie, comic ,finalul a fost unul solemn transmiţându-se ideea respectului faţă de geniul lui Eminescu.

Au primit premii speciale pentru interpretare: Nicole Schwarczkoph, Şcoala Grigore Moisil, Achim Corina  de la Şcoala Generala nr 1 din Carei,  Mureşan Alex  şi Zob Claudia de la Liceul Teoretic.

La categoria Gimnaziu, clasamentul a fost:

locul  I Scoala  Grigore Moisil Satu-Mare

locul II Şcoala Generala nr 1 din Carei

locul III Scoala Generală din Pişcolt

Dintre cele două licee  înscrise în concurs, Liceul Teoretic s-a  clasat pe primul loc, urmat de Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

Premiile au constat in  diplome şi cărţi din partea Centrului Cultural şi al SC Ardealul SA Carei. Bogdan Georgescu, directorul Centrului Cultural ,a mulţumit participanţilor şi a felicitat cadrele didactice care s-au implicat in această acţiune.

redactia

Lasati un comentariu