Taxa auto creşte, de marţi, pentru maşinile second hand

• publicat la: 1 februarie 2011
Taxa auto creşte, de marţi, pentru maşinile second hand

De marţi, taxa auto se scumpeşte pentru maşinile second-hand. Majorarea acestei taxe a determinat, de altfel, şi o reducere considerabilă a vânzărilor de maşini la mâna a doua.

Dacă în luna decembrie, registrul auto Arad înregistra până la 250 de cereri de înmatriculare pe zi, în ianuarie numărul celor care şi-au cumpărat o maşină se pot număra pe degetele de la o mână.

“În cursul acestui an, pe taxa nouă sunt cereri rare, sporadic cetăţenii ni se adresează pe această temă. Începând de maine, orice cetăţean care va depune o cerere pentru calculul taxei pe poluare va plăti această taxă nouă. Aceste taxe afectează cel mai mult autoturismele cu capacitate cilindrica mare şi norma de poluare de la euro 3 în jos”, a declarat Călin Arusti purtător de cuvant Direcţia de Finanţe Arad.

Cei care nu pot face dovada că şi-au cumpărat maşina în 2010 sunt obligaţi să achite noua taxă de poluare. Dealerii auto îşi văd pusă afacerea în pericol. Nu reuşesc să vândă maşinile aduse în ţară după decembrie 2010.
“Tot ce s-a vândut în ianuarie a fost ce era importat de anul trecut”, a declarat Alin Vlai dealer auto.

Deşi ministrul Mediului a promis că nu va mări excesiv taxa de poluare, dealerii auto susţin că la unele categorii de maşini cu euro 3 taxa a crescut şi de 300 de ori.

sursa  Antena3

comentarii

de LIVIU la 21 aprilie 2011 - 20:07

Romanul si dracu…si noua taxa…ce taxa ..hotie..romaneasca..TARA LUI PAPURA VODA..HOTIIIIII……..se zicea ca ROMANIA ..,este o adunatura de tigani satra nimanui…dar cine a zis-o a zis-o bine..asa ca tigani..ROMI sant mai bine organizati si mai cinstiti ca tara romaneasca… adica ce tara .!..tara hotilor…sa-ti fie rusine sa spui ca esti ROMAN…mai bine zici ca sant …..!!!..RUSINE…RUSINE..RUSINE..cu taxa mati cine te-a inventat…

de gigel la 21 aprilie 2011 - 20:08

te sustin liviu, ai un plus de la mine

Lasati un comentariu