Peste 12.000 de persoane au renunţat la cetăţenia română în favoarea celei maghiare

• publicat la: 3 martie 2011
Peste 12.000 de persoane au renunţat la cetăţenia română în favoarea celei maghiare

Peste 35.000 de persoane din Ardeal vor să obţină cetăţenia maghiară. De la începutul acestui an, 12.000 de persoane au renunţat la cetăţenia română în favoarea celei maghiare.

Oamenii spun că, devenind cetateni maghiari, vor intra în spatiul Schengen şi vor beneficia de toate drepturile, inclusiv să circule în Statele unite făra viza.

De la începutul anului, la centrul pentru democraţie din Arad au fost depuse 1000 de solicitari pentru obtinerea cetăţeniei maghiare. Oamenii speră ca odată scăpaţi de cetăţenia română vor trăi mai bine. Şi cei din Târgu Mureş se îngrămădesc să obţină cetăţenia maghiară.

Cei care vor să primească cetăţenie maghiară trebuie să îndeplineasca cel putin două condiţii. Să dovedeasca , prin acte, ca au părinti sau bunici născuti pe teritoriul fostei Austro Ungarii şi să vorbească limba maghiara.

Dosarul poate fi trimis la orice primarie din ţara vecina, iar solicitantul primeste un raspuns în 2-3 luni.

sursa  Antena3

comentarii

de bogdan la 5 martie 2011 - 09:06

Stimata Doamna de unde lauti asemenea ABERATII: „De la începutul acestui an, 12.000 de persoane au renunţat la cetăţenia română în favoarea celei maghiare”? De ce nu va informati din mai multe surse daca nu cunoasteti realitatea? Ziaruk Dvs. ar fi mai credibila daca ati comunica lucruri adevarate. Acum cand majoritatea suntem cocosati de saracie, nevrozati de hotie si minciuna credeti ca mai avem nevoie si de jurnalisti iresponsabili care ne dezinformeaza?
Multumesc pentru raspunsul Dvs.

de doina la 5 martie 2011 - 10:06

da cine ii de vina pentru cocosarea de saracie?cine conduce tara? nu cumva udmr+pd care se ocupa de legea educatiei in limba minoritatilor in loc sa vada de economie.si fii mai atent la acorduri ca nu prea stii scrie la el cum trebe asa ca mai bine meri si tu dupa ceilalti cateva mii.nevrozati si hoti ce sunteti,mai puneti mana si mai si lucrati.

de IONEL MUNTEANU la 5 martie 2011 - 17:23

mai,mai,da ce ce nu va scrieti numele adevarat cand postati ?va este rusine de numele vostru ?va ascundeti fatza sub alte nume ?sau nu vreti sa va puneti rau cu ….cine?
Doamne ce oameni!!!!!!!!!!!!!!

Lasati un comentariu