Se apropie nunta anului

• publicat la: 25 aprilie 2011
Se apropie nunta anului

Mai sunt patru zile până la nunta prinţului William cu Kate Middleton  şi în Londra se fac ultimele pregătiri pentru ca totul să iasă perfect. In Catedrala Westminster nu mai există loc nerezervat. În momentul în care va păşi în lăcaşul de cult, fiecare dintre cei 1.900 de invitaţi va şti exact unde să se aşeze. Elton John, David şi Victoria Beckham, Guy Ritchie sau Rowan Atkinson, bun prieten al Prinţului Charles, sunt doar câţiva dintre invitaţii familiei regale. Şi printre cei mai cunoscuţi. Totuşi, nunta Prinţului William cu Kate Middleton nu este un eveniment dedicat doar celebrităţilor. Printre privilegiaţi se numără şi personalităţi din România, e vorba de ducele şi ducesa de Kalnoky, membrii familiei regale a României, Regele Mihai, principele Radu şi principesa Margareta. Marii absenţi de la ceremonie vor fi Barack şi Michelle Obama. Casa Regală a explicat însă că numai capetele încoronate care sunt şefi de stat sunt, în mod tradiţional, invitaţi la nunţile regale.

Curios dar „neamurile regale” ale președintelui Traian Băsescu nu se numără printre invitați. Este vorba bineînțeles de Prinţul Paul al României şi soţia lui, Prinţesa Lia. Doar Traian Băsescu a fost naşul „micului prinţ”.

Lipsa Prinţului Paul al României şi a Prinţesei Lia de la nunta anului din Anglia a fost anticipată de ziarele din această țară.

La mijlocul lunii februarie, ziarul britanic Daily Mail scria că Paul şi „ambiţioasa” lui soţie, de 61 de ani, născută la Detroit, vor fi „extrem de dezamăgiţi” dacă nu vor invitaţi la Westminster Abbey la cununia din 29 aprilie. Regina Angliei, Elisabeta a II-a, nu a onorat invitaţia la nunta Prinţului Paul, în Bucureşti, în anul 1996, mai preciza Daily Mail.

Tatăl lui Paul, Prinţul Carol, a susţinut că Lia nu era „potrivită să fie o persoană regală”. Acel comentariu dur făcea referire la trecutul ei tumultuos care a inclus o amendă de 75.000 de dolari pentru spălare de bani în SUA.

Cântăreaţa americană Beyonce şi soţul ei, rapperul Jay-Z, au fost invitaţi să cânte la petrecerea privată care fi organizată după căsătoria prinţului William cu logodnica sa Kate Middleton, potrivit unor surse din presa britanică.

„Atât William cât şi Kate sunt mari fani ai cântăreţei Beyonce şi ai rapperului Jay-Z. Îşi doresc ca ziua nunţii lor să fie cu adevărat specială şi ce ar fi mai impresionant decât să-i invite pe «regii muzicii pop» să cânte la petrecerea lor de nuntă?”, a declarat o sursă pentru tabloidul britanic The Daily Star.

Lasati un comentariu